Апелативният спецсъд потвърди мярката за неотклонение на ученика от Пловдив,

...
Апелативният спецсъд потвърди мярката за неотклонение на ученика от Пловдив,
Коментари Харесай

Младежът от Пловдив остава под надзора на инспектор от педагогическа стая

Апелативният спецсъд удостовери мярката за неотклонение на ученика от Пловдив, упрекнат в тероризъм – под контрол на контрольор от педагогическа стая.
Прокурор Сийка Милева сподели, че момчето в залата е декларирало, че осъзнава виновността си.

Днес преди съдът да гледа мярката на момчето, представителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева съобщи, че прокуратурата ще продължи да поддържа настояването си за задържане под стража на малолетното лице, „ защото считаме, че тя е една от най-адекватните. Така той ще бъде изолиран в специфична среда, в която с него ще работят психолози и психиатри “.

Според държавното обвиняване продължава да има действителна заплаха за сигурността на огромен брой български жители.

„ Непроменено е мнението на прокуратурата, че в сегашния проблем се касае за дете, жертва на радикализация и за една голяма човешка покруса. От друга страна, стоят сигурността и ползите на българското общество. Намерени са взривни субстанции и устройство, по размер и брой, несъпоставими с нито един различен проблем от новата история на България “, съобщи прокурор Милева, цитира БГНЕС.

Тя акцентира, че това не е било известно на никого, даже и на родителите не детето. При претърсванията е открита информация, която демонстрира, че детето е подготвяло терористичен акт. Отделно от нея са открити и видеоклипове, изпращани от него към вербовчика в тази тенденция.

„ Помощта на родителите е голяма. Но информацията, в началото добита, е за радикализация и тя не е подадена от тях “, безапелационна е прокурор Милева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР