Апелативният специализиран съд ще се произнесе в срок по ,

...
Апелативният специализиран съд ще се произнесе в срок по ,
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд ще се произнесе в срок по делото EVN

Апелативният профилиран съд ще се произнесе в период по, по което подсъдими са, и. Това стана ясно след завършилите през днешния ден пледоарии на втора инстанция, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Министрите в първото държавно управление на Бойко Борисов - Симеон Дянков на финансите и Трайчо Трайков на стопанската система, предприемачът Иво Прокопиев, както и трима чиновници на сдружението „ Булброкърс “, са подсъдими за продажбата през 2011 година на 33% държавен дял от електроразпределителното сдружение ЕVN. „ Булброкърс “ е определено за капиталов медиатор при продажбата на ЕVN. През юни предходната година Специализираният углавен съд прочете оправдателни присъди по делото. Още тогава от прокуратурата споделиха, че ще стачкуват.
Прокуратурата изиска през днешния ден Апелативният спецсъда да анулира първоинстанционната присъда и да постанови нова такава неоправдателна. Преди това измежду разпитаните като очевидец бе някогашният министър на стопанската система, който по това време е бил шеф на Агенцията за приватизация. Той бе разпитан като очевидец и на първата инстанция пред профилираният углавен съд.
Адвокат изясни, че срокът в закона е едномесечен, само че той е инструктивен. „ Той не е наложителен, тъй като съдът следва да разполага с задоволително време, с цел да се произнесе вярно по делото ”, сподели тя.
 Делото ЕВН към край на втора инстанция Делото " ЕВН " към край на втора инстанция
Делото „ ЕВН ”, по което подсъдими са Иво Прокопиев, Симеон Дянков и Трайчо Трайков върви към край на втората инстанция &nda...
„ Няма значение в кой миг съдът ще излезе с решението си, значимото е какъв може да бъде изходът, изходът може да бъде или потвърждаване, или връщане. Понеже считаме, че всяко правораздаване е предвидимо и в тази ситуация също има предвидимост, основателното очакване е да се удостовери присъдата, тъй като нарушавания, които да анулират и да наложат ново разглеждане на делото от първата инстанция няма, а през днешния ден нямаше такова искане и от прокурора ”, сподели тя.
Лулчева уточни, че тяхното обосновано очакване е, че.
Защитничката е уверена, че самото това дело преследвало други цели, разнообразни от задачите на наказателното право, тъй като, сподели тя, рядко се срещат толкоз неуместни обвинявания.
„ Това беше едно изтощително, изцяло излишно правосъдно произвеждане и преди този момент досъдебно разследване, чието единствената цел беше неговата медийна консумация и ограничение на присъединяване в публичния живот на част от обвинените ”, разяснява пред медиите Иво Прокопиев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР