Апелативният специализиран съд ще разгледа днес мярката за неотклонение на

...
Апелативният специализиран съд ще разгледа днес мярката за неотклонение на
Коментари Харесай

Иван Тодоров иска по-лека мярка за неотклонение

Апелативният профилиран съд ще прегледа през днешния ден мярката за неотклонение на притежателя на „ ТАД Груп ” Иван Тодоров, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Тодоров, който е упрекнат в подбуждане за кибертероризъм за офанзивата против Национална агенция за приходите, се намира в ареста с най-тежката мярка за неотклонение от лятото до в този момент. Освен това другото му обвиняване е за проведена незаконна група с користна цел, на която е началник. В нея участници са комерсиалният шеф на компанията Георги Янков и служителят Кристиян Бойков.

През юли базите с персонални данни на Национална агенция за приходите бяха пробити от хакери и ЕГН-та, имена и адреси на 5 милиона българи бяха откраднати.

В края на месец август Комисията за отбрана на персоналните данни санкции Националната организация по приходите с 5.1 млн. лева. Национална агенция за приходите оспори наказателното разпореждане.

В Народното събрание беше основана Временната комисия за инспекция на източването на данните от приходната администрация. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР