Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева с най-тежката мярка за

...
Апелативният специализиран съд остави Маринела Арабаджиева с най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева остава в ареста

Апелативният профилиран съд остави Маринела Арабаджиева с най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ", съобщи БГНЕС.
Апелативните магистрати анулираха определението на спецсъда, който беше изменил мярката й в " домакински арест ".
Припомняме, че Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.
На 18 септември 2019 година Специализираният углавен съд промени в закрито съвещание мярката ѝ за неотклонение в " домакински арест ". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно положение.
На идващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда митинг против това определение. От държавното обвиняване мотивираха митинга си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното положение на Арабаджиева, които сочат, че тя може да обитава в изискванията на следствения арест.
Другият претекст е отводът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „ Лозенец ”, макар разпореждане на наблюдаващия прокурор от юли месец.
Съпругата на предприемача Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след идването ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинявания. На извършения разпит тя отхвърли да дава пояснения.
Маринела Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни закононарушения (при изискванията на съучастничество и в границите на продължавано престъпление), както и изпиране на пари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР