Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа днес, 9 юни, мерките

...
Апелативният специализиран наказателен съд ще гледа днес, 9 юни, мерките
Коментари Харесай

Окончателно става ясно дали бивш зам.-министър и Атанас Бобоков остават в ареста

Апелативният профилиран углавен съд ще гледа през днешния ден, 9 юни, ограниченията за неотклонение на някогашния към този момент зам.-министър на екологията Красимир Живков и единия от братята Бобокови – Атанас, съобщи БГНЕС.
На предходното съвещание на съда, когато бяха гледани ограниченията на общо шестимата обвинени за аферата с боклука, прокуратурата искаше за четирима от тях непрекъснат арест, а за останалите двама - домакински арест. Спецсъдът остави в ареста зам.-министърът на околната среда и водите Красимир Живков и единият от братята Бобокови – Атанас, като постанови за тях най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Същата мярка дефинира и за и още трима. За Васил Богданов съдът дефинира мярка " домакински арест ". Сега Апелативният специсъд ще заседава след тъжби на петимата.
10 души са обвинени по случая с проведената незаконна група за импорт на боклуци, а 7 за присъединяване в незаконна група с користна цел и с присъединяване на длъжностни лица. От прокуратурата оповестиха, че за другия от братята Бобокови мярката ще бъде парична гаранция от 1 млн. лв..
Красимир Живков беше освободен от поста зам.-министър на Министерство на околната среда и водите.
Бизнесменът Атанас Бобоков разгласи, че се отдръпва от поста изпълнителен шеф на компанията за батерии " Монбат ". Той разгласи решението си в корпоративния уебсайт.
Стана ясно и че висшата административна прокуратура е упълномощила на министъра на културата инспекция на предмети, стопанисвани от Фондация " Братя Бобокови " /Нумизматичен музей - Русе/.
Още: " Адвокат на Атанас Бобоков се възмути от Спецпрокуратурата и Спецсъда "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР