Апелативният специализиран наказателен съд реши да наложи най-тежката мярка „задържане

...
Апелативният специализиран наказателен съд реши да наложи най-тежката мярка „задържане
Коментари Харесай

Постоянен арест за Вълчо Арабаджиев

Апелативният профилиран углавен съд реши да наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на Вълчо Арабаджиев, Елена Караянева и Ромелия Кирилова. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за осъществяване на данъчни закононарушения. По този метод бе анулирана наложената от първа инстанция мярка „парична гаранция“, която бе обжалвана от Специализираната прокуратура, съобщи.

Вълчо Арабаджиев беше пуснат под парична гаранция от 20 000 лв. от първата инстанция.

Той пристигна напълно свободно в постройката на профилирания съд, само че в правосъдната зала му сложиха белезници. Сестра му Александра пристигна за морална поддръжка, само че си потегли разплакана след правосъдното решение, осведоми.

Според магистратите самият Вълчо Арабаджиев предполагал и имал догадка, че парите, които са открити в банкови касети и които са му дадени от неговите родители – 2,5 млн.евро, са в действителност от незаконна активност. Така се мотивираха и от прокуратурата.

Единственият метод да се отнеме на обвинените опцията да извършат друго закононарушение и единственият метод да се отбрани публичният интерес по това дело е посредством взимане на най-тежката мярка за неотклонение и на тримата обвинени, се показва в претекстовете на съда. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.

По-рано през днешния ден юрист Илиян Василев сподели на съвещанието на Апелативния профилиран съд, че до дни Маринела и Ветко Арабаджиеви ще се върнат в България непринудено.

Двамата са търсени с европейска заповед за арест от края на август. Те са упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения – укриване на налози и пране на пари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР