Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли като неоснователно искането на прокуратурата

...
Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли като неоснователно искането на прокуратурата
Коментари Харесай

Съдът реши: Марин Рачев остава кмет на Септември

Апелативният профилиран углавен съд отхвърли като безпричинно настояването на прокуратурата кметът на община Септември Марин Рачев да бъде освободен от служба и анулира определението на първата инстанция, с което Р ачев краткотрайно беше отхвърлен от поста си . То б еше обжалвано от отбраната на градоначалника.
 
Съдът също по този начин остави на длъжността експерта по инвеститорски надзор в локалната администрация Станой Милов.

 
Рачев има две обвинявания за умишлена занемареност и подписване на неизгодна договорка. Милов е упрекнат за издаване на протоколи с погрешни условия . Прокуратурата изиска отстраняването на Рачев с претекста, че може да повлияе на очевидци, които следва да се разпитат или да попречва събирането на доказателства.
 
Според апелативния съд няма задоволително доказателства, че лицата ще попречат на следствието и няма ясни данни , че някой от тях е пречел на обвиняването или има желание да пречи при събирането на доказателства. Съдът регистрира, че кметът Рачев е показал очевидно желание да не пречи на следствието, откакто е подписал молба за неплатен отпуск.

 
Прокуратурата пледира, че първата инстанция е направила правилни и обосновани заключения, които следва да се потвърдят и от апелативния съд. Както и че има СРС-та и голям брой документи и свидетелски показания против Рачев и Милов. Според съда обаче в показанията няма задоволително данни за премахване от служба, а СРС-тата не могат да се употребяват, защото към момента не са показани по делото.
 

Пред медиите Рачев съобщи, че ще спомага на проверяващите органи когато и да е. Той добави, че няма да върви в общината, с изключение на когато бъде поканен от отрасловия министър за сключване на документите за даването на концесия на минералното находище " Варвара " под стопанисването на община Септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР