Апелативният съд във Варна призна за виновен мъж за това,

...
Апелативният съд във Варна призна за виновен мъж за това,
Коментари Харесай

Обрат в залата: Съд във Варна отмени условна присъда на наркоразпросранител и го прати в затвора за 5 години

Апелативният съд във Варна призна за отговорен мъж за това, че е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции в огромни размери - 1996,77 гр. амфетамин на стойност 59 903,10 лева Престъплението е осъществено в гр. Кубрат и в с. Сушево на 20 октомври 2021 година Втората инстанция анулира отчасти присъда на Окръжен съд – Разград, с която е несъмнено условно наказване - 3 години с 5-годишен изпитателен период и санкция в размер на 6 хиляди лева Отменено бе и оправдаването на Ашкън А. за това опиатът да е в огромни размери и да е държан за разпространяване.

Вместо това въззивната инстанция го осъди на 5 години отнемане от независимост и санкция в размер на 20 хиляди лева Потвърдена бе присъдата в частта, с която подсъдимият е приет за отговорен за ръководство на МПС след приложимост на метаамфетамин. Той няма да има право да кара 2 години.

Окръжен съд – Разград е открил, че подсъдимият съхранявал амфетамините в къщата, в която живеел с приятелката си. На 20 октомври 2021 година мъжът бил спрян за рутинна инспекция от пътни служители на реда. Тестът за съществуване на наркотични субстанции с дрегер дал позитивен резултат. В приятелката на Ашкън, пътуваща в колата, били открити 10 пакетчета опиат. От къщата бил конфискуван амфетамин, част от който – разпределен на дози.

В правосъдното съвещание пред въззивната инстанция прокурорът настоя подсъдимият да бъде наказан за държане в огромни размери и за разпространяване, защото амфетаминът е с тегло близо 2 кг., а пакетирането в дози не сочи персонална приложимост. В парцела били открити електронни везни със следи от него. Адвокатите на Ашкън А. поддържат тезата, че опиатите не са на подзащитния им, а на приятелката му. Фактът, че те са в дома му, не значи, че той упражнява фактическа власт върху тях. По делото няма и никакви данни за разпространяване на упойващи субстанции от подсъдимия, акцентира отбраната.

Като произнесе присъдата си, правосъдният състав реши, че с оглед типа и размера на избраното наказване, както и на публичната заплаха на действието и дееца, е нужно да промени мярката за неотклонение на Ашкън А. от „ подписка “ в „ задържане под стража “. Той бе арестуван в правосъдната зала.

Присъдата на Апелативен съд – Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР