Апелативният съд във Варна остави без уважение протест на прокуратурата

...
Апелативният съд във Варна остави без уважение протест на прокуратурата
Коментари Харесай

Отива ли за постоянно в ареста жена, опитала да убие приятеля си в Силистра?

Апелативният съд във Варна остави без почитание митинг на прокуратурата против определение на Окръжния съд в Силистра, с което обвинена в опит за ликвидиране е била сложена под домакински арест . Мъжът, с който тя живее на фамилни начала, е бил прободен с нож .

Представителят на Апелативната прокуратура сподели, че Доротея Н. е нанесла голям брой удари в тялото на потърпевшия . С оглед тежестта на осъщественото и на плануваното наказване, законът допуска заплаха от укриване и осъществяване на закононарушение . Адвокатът бе безапелационен, че подзащитната му не е имала настройката да лишава човешки живот и съгласно него се касае за породени леки телесни повреди . Съжителството сред обвинената и потърпевшия е било белязано от спорове , за което полицията и прокуратурата са били сигнализирани, уточни процесуалният представител.

Сред събитията, които Апелативният съд съобрази, е повдигнатото обвиняване – за тежко съзнателно закононарушение, което Наказателният кодекс глоби с сред 10 и 20 години отнемане от независимост .

Въззивният правосъден състав показа извода на първата инстанция за съществуване на обосновано съмнение за авторството на действието . Нито правната подготовка на закононарушението, нито изказванията за отбранителни дейности обаче са предмет на актуалното произвеждане, означиха апелативните съдии. От значение на този стадий са доказателствата за съпричастността на обвинената към по този начин повдигнатото обвиняване, а те са в условия от закона размер.

И тази инстанция не намира за действителна заплахата от укриване , защото дамата има малолетно дете, непрекъснат адрес, работа . Но е налице риск от осъществяване на закононарушение.

Настоящата инстанция напомни, че двете най-тежки ограничения за неотклонение са идентични, само че в този случай се открояват значими обществени аргументи за взимане на домакински арест : само Доротея Н. упражнява наставнически права и сама отглежда малолетното си дете.

Определението, с което Апелативен съд – Варна удостовери като вярна мярката „ домакински арест “ по отношение на обвинената, е дефинитивно.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР