Апелативният съд във Варна наложи наказание „лишаване от свобода“ за

...
Апелативният съд във Варна наложи наказание „лишаване от свобода“ за
Коментари Харесай

6 г. затвор за шофьор без книжка, убил човек с крадена кола

Апелативният съд във Варна наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 6 години на мъж, карал краден автомобил без брошура и провокирал злополука, при която е умрял един човек, а различен е бил ранен. Освен това, след случая причинителят на закононарушението е избягал от местопроизшествието. Това оповестиха през днешния ден от пресслужбата на съда.

Катастрофата е станала вечерта на 18 октомври 2018 година Осъденият с двама свои познати откраднал автомобил и седнал зад кормилото, въпреки да нямал шофьорска брошура. Тримата се разходили до Добрич и две села. При връщането им към Варна завалял дъжд, видимостта намаляла поради мъгла. Подсъдимият карал с над 120 километра в час и при нахлуване в завой изгубил надзор над колата. Тя се блъснала в крайпътни дървета и се преобърнала. Двамата пасажери изпаднали от автомобила, единият останал имобилен и бил зарязан, а на идващия ден тялото му било намерено от преминаващи.

Според съда закононарушението на мъжа, карал колата, е с висока степен на социална заплаха. Освен това, той е осъждан шест пъти за разнообразни по тип закононарушения.

Решението на Апелативния съд във Варна предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР