Апелативният съд в Пловдив потвърди наложената от Хасковския окръжен съд

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди наложената от Хасковския окръжен съд
Коментари Харесай

Съдът остави в килия турчина с измамата за $23 милиона

Апелативният съд в Пловдив удостовери наложената от Хасковския областен съд мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на мъж с турско и немско поданство, издирван в Съединени американски щати за осъществени в съучастничество с други лица измами за 23 милиона $ и за пране на пари. Това оповестиха от Съдебната палата.

Способът за процесуална насила е до същинското произвеждане по екстрадиция на Метин Саваш Корос (59 г.)

От съда напомнят, че на втори септември 2020 година против лицето е публикуван обвинителен акт за три закононарушения – скрит план за осъществяване на машинация по електронен, пощенски и банков път, за което се планува оптимално наказване от 30 години отнемане от независимост, банкова машинация, също наказуема с отнемане от независимост от най-много 30 години, и скрит план за пране на пари, за което се плануват до 20 години затвор.

Въз основа на обвинителния акт, Окръжен федерален съд за окръг Ню Джърси в Съединени американски щати е издал заповед за арест за всички закононарушения.

Съдиите във въззивната инстанция са решили, че при една по-лека мярка за неотклонение съществува действителна заплаха Корос да се укрие.

Той бе арестуван при влизане у нас през Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " на 28 септември. Тогава Окръжният съд в Хасково му наложи мярка " задържане под стража " за период от 60 дни, на на 28 ноември я удостовери във второ правосъдно съвещание.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР