Апелативният съд в Пловдив отбеляза 20-годишния си юбилей с празничен

...
Апелативният съд в Пловдив отбеляза 20-годишния си юбилей с празничен
Коментари Харесай

Над 500 съдии и гости пяха Многая лета в Дома на културата, имаха повод

Апелативният съд в Пловдив означи 20-годишния си празник с празничен концерт в Дома на културата " Борис Христов “ нощес. Над 500  съдии и правосъдни чиновници от шестте окръжни  и 27 районни съдилища от апелативния регион и специфични посетители от цялата страна почетоха тържеството. Министърът на правораздаването Цецка Цачева прати приветствен адрес. Тя уточни, че " съдиите от Апелативния регион са заели своето почтено място в историята на правораздаването у нас и нееднократно са доказвали в годините на прехода, че са в положение да отговорят на високите условия за качествено правосъдие “.

Представляващият Висшия правосъден съвет Боян Магдалинчев  поздрави магистратите с юбилея и от сцената прикани всички посетители да станат прави, с цел да уважат празника и триумфите на пловдивските магистрати. Сред гостите на тържеството бяха ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов, членове на Висшия правосъден съвет, главният  прокурор Сотир Цацаров, ръководители на останалите апелативни съдилища в страната, съдии от другите съдилища в  Пловдив, прокурори от апелативния регион. Специални посетители на юбилея бяха първите ръководители на Апелативен съд в Пловдив Здравко Киров и Радка Петрова.  На тържеството участваха ръководителите на Пловдивската адвокатска гилдия, както и доста юристи. 

Председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова приветства гостите с добре пристигнали и честити 20-годишния празник на сътрудниците си. Заедно с директорката на Националната комерсиална гимназия Славейка Иванова оповестиха, че е подписано Споразумение за съдействие сред съда и учебното заведение. Ученици от гимназията ще могат да карат своя стаж в Пловдивския съд. Това съглашение е по отношение на откриването през идната образователна година на нова компетентност " Съдебна администрация “ в гимназията, която ще приготвя фрагменти за съда. 

Деца от дом " Мария Луиза “ трогнаха магистратите с квалифицирания от тях специфичен подарък. От дълги години сред съда и дома има построено съдействие, а децата гостуват в Съдебната палата с благотворителни базари и вземат участие в самодейността " Час на класа. Съдът от близко “. На тържеството беше показан герба на Апелативен съд – Пловдив, направен от ученици на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство  под управлението на преподавателя по хералдика основен помощник доктор Стоян Антонов.

Студенти от катедрата по " Приложни изкуства “ в АМТИИ с началник доцент доктор Никола Лаутлиев организираха час по репортажна снимка по време на тържеството и техните фотоси ще бъдат публикувани  на уеб страницата на Апелативен съд. Децата от хор " Детска китка “ с диригент Яна Делирадева бяха приветствани от гостите на тържеството. Възхищение провокираха осъществяванията на отбор " Тракия “. Концертът завърши с осъществяване на " Многая лета “, което изправи гостите на крайници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР