Апелативният съд на САЩ реши на свое заседание в края

...
Апелативният съд на САЩ реши на свое заседание в края
Коментари Харесай

Апелативният съд на САЩ иска още доказателства, че 5G мрежата е безопасна

Апелативният съд на Съединени американски щати реши на свое съвещание в края на предходната седмица, че Федералната комисия по връзките (FCC) не е показала стимулирано пояснение дали актуалните насоки по стартирането в необятна употреба на мрежата 5G и изобщо безжичните технологии пазят хората от нездравословните резултати от излагането на радиочестотно лъчение.
Апелативният съд на Съединени американски щати за DC Circuit разгласява решението си на 13 август. Съдът постанови, че FCC не е взела поради доказателствата, свързани с неподходящите последствия за здравето от безжичните технологии, когато още през далечната 1996 година е приела насоки за развиването им и въздействието на радиочестотните излъчвания върху здравето на обществото и дивата природа и от този момент не ги е актуализирала.
В решението на съда се споделя: „ Делото се връща на Комисията, с цел да даде стимулирано пояснение за решението си, че нейните насоки съответно пазят от нездравословните резултати от излагането на радиочестотно лъчение... “
Водещият юрист на CHD (Child Health Defense - организацията, завела делото) по случая Скот МакКолоу, юрист по телекомуникации и административно право, който представляваше вносителите на петицията в чуването, сподели:
„ Това е историческа победа. FCC ще би трябвало да отвори още веднъж произвеждане и за първи път свястно и отговорно да се изправи против голямото количество научни и медицински доказателства, показващи, че актуалните насоки не пазят съответно здравето и околната среда. "
В решението на съда се споделя още: „.. FCC изцяло не признава, а още повече не дава отговор на мненията по отношение на въздействието на радиочестотната радиация върху околната среда... Преписката съдържа основни доказателства за евентуални вреди за околната среда. “Вносителите на петицията по делото подадоха 11 000 страници доказателства за щета от 5G и безжичната технология, които FCC пренебрегва.
Адвокат Дафна Тачовер, шеф на CHD, съобщи:„ FCC най-сетне ще би трябвало да признае голямото страдалчество на милионите хора, които към този момент са потърпевши от невиждания неуспех на FCC и FDA да отбрани публичното здраве. Най-накрая истината излезе нескрито. Надявам се, че по-късно решение FCC ще постъпи вярно и ще спре всяко по-нататъшно внедряване на 5G. "
През 1996 година FCC приема насоки, които пазят потребителите единствено от неподходящи резултати, зараждащи при равнища на радиация, които предизвикват топлинни резултати (температурни промени в тъканите), като в същото време подценяват основни доказателства за съществени вреди от импулсното и модулирано радиочестотно лъчение при нетермични равнища. Оттогава Комисията не е преглежда своите насоки макар трупащите се научни доказателства и гражданско неодобрение.
През 2012 година Службата за отчетност на държавното управление на Конгреса предлага на FCC да преоцени своите насоки. На 4 декември 2019 година FCC затваря тематиката като излиза с решение, което удостоверява адекватността на насоките от 1996 година
Искът, наименуван „ Петиция за преразглеждане ", твърди, че решението на Комисията е случайно, предумишлено, не се основава на доказателства, както и че има корист с поверителност и се нарушава Закона за административните процедури (АПК).
Към делото на CHD се причисляват и девет ищци физически лица - лекари, учени и родители на деца, за които се твърди, че са умряли от заболявания, провокирани от безжични технологии. 
Съдът: ние не твърдим че въздействието на радиочестотната радиация е нездравословно, само че желаеме още доказателства, че не е 
В мнението на съда се акцентира, че може да има основателни аргументи да не се трансформират стандартите, само че че FCC не ги е предоставила. „ За да бъде ясно, ние не заемаме позиция в научния спор по отношение на въздействието на радиочестотната радиация върху здравето и околната среда ", сподели съдът. „ Ние просто заключаваме, че повърхностният разбор на материалните доказателства от страна на Комисията е непълен по този юридически въпрос. "
CTIA, която съставлява промишлеността на мобилни телефони, чието радиочестотно лъчение е в деяние, акцентира частта от решението на FCC, която съдът не оспорва, написа уеб сайтът nexttv.com:
„ Днешното решение на апелативния съд категорично удостоверява решението на FCC, че мобилните телефони и мрежи не предизвикват рак. Консенсусът на интернационалната научна общественост е, че няма доказателства радиочестотната сила от безжични устройства и мрежи, в това число 5G да предизвикват здравословни проблеми. Доказателствата включват хиляди рецензирани изследвания, извършени в продължение на десетилетия, както и приноса на експертни организации като FDA, Световната здравна организация и Американското общество за битка с рака. Становището на съда не оспорва тези изводи. ”
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР