Апелативната прокуратура в София също подкрепи искането за отстраняване на

...
Апелативната прокуратура в София също подкрепи искането за отстраняване на
Коментари Харесай

И Апелативната прокуратура в София също поиска свалянето на Гешев

Апелативната прокуратура в София също поддържа настояването за премахване на основния прокурор Иван Гешев. Припомняме, че по-рано през днешния ден членове на Висш съдебен съвет желаеха свалянето на обвинител №1.

" Не утвърждаваме навлизането на прокуратурата в политиката, което е в прорез с нейните законови компетенции. Считаме, че активността на институцията би трябвало да е ориентирана към справяне със своите задания и упованията на обществото, към бъдещето с ясна визия по отношение на метода на работа и администриране на активността си. Не сме съгласни с интервенция в работата на органите на правосъдната власт, без значение от кого е реализирана ", пишат от обвиняването.

Ето цялата позиция:

Становище на прокурори от региона на Апелативна прокуратура – София Прокурори от региона на Апелативна прокуратура – София показват своето мнение по отношение на нуждата от нова визия за развиване на държавното обвиняване. Притежаваме професионален опит и благоприятни условия да го осъществяваме. Подкрепяме настояването на членовете на Висшия правосъден съвет за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев. Не утвърждаваме навлизането на прокуратурата в политиката, което е в прорез с нейните законови компетенции. Считаме, че активността на институцията би трябвало да е ориентирана към справяне със своите задания и упованията на обществото, към бъдещето с ясна визия по отношение на метода на работа и администриране на активността си. Не сме съгласни с интервенция в работата на органите на правосъдната власт, без значение от кого е реализирана.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР