Апелативна прокуратура-Варна взе на специален надзор досъдебното производство на Окръжна

...
Апелативна прокуратура-Варна взе на специален надзор досъдебното производство на Окръжна
Коментари Харесай

Разследването за заседналия кораб Вера Су под специален прокурорски надзор

Апелативна прокуратура-Варна взе на специфичен контрол досъдебното произвеждане на Окръжна прокуратура-Добрич, формирано поради, затънал край крайбрежията на Камен бряг. Причините за надзора са " фактическата и правна трудност на случая, и социална му значителност ".

Целта на избрания контролен прокурор ще бъде да следи за срочното и качественото осъществяване на дейностите по следствието - определяне на аргументите и събитията, довели до случая, изясняване на въпроса със замърсяването на морската вода и нанасянето на вреди за природата и дали дейностите на оправомощените държавни органи са били съответни или е налице безучастие от страна на едно или повече длъжностни лица, което може да докара до екологична злополука.
 Свалят за разпит на брега част от екипажа на Вера Су Свалят за разпит на брега част от екипажа на " Вера Су "
От Окръжната прокуратура в Добрич плануват разпит на най-малко трима души от екипажа на заседналия край Яйлата транспортен съд " Вера Су " – тез...

Действията по следствието не престават и сега. Предстои членове от екипажа на кораба да бъде разпитани пред арбитър. Очакват се резултатите от назначените експертизи, като при потребност ще бъдат назначавани и спомагателни такива.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР