Апелативен съд-Варна потвърди мярката за неотклоенение задържане под стража“ на

...
Апелативен съд-Варна потвърди мярката за неотклоенение задържане под стража“ на
Коментари Харесай

Русия поиска от България своя гражданка, издирвана за присвояване на 149 511 876 рубли

Апелативен съд-Варна удостовери мярката за неотклоенение „ задържане под стража “ на съветската гражданка Екатерина Е. до произнасянето на съда в производството по екстрадицията ѝ .

Руската страна е поискала изгонването ѝ за осъществяване на наказателно гонене по обвиняване в „ корист със служебна власт , довела до тежки последствия “.

Като началник на две свързани компании, които си партнирали със сметосъбиращо сдружение , сред 2019 и 2021 година обвинената получила непозволено 149 511 876 рубли /над 2.8 млн. лева./. Две правосъдни инстанции в град Хабаровск са постановили ареста ѝ. Властите в родината ѝ настояват, че дамата е подхванала стъпки за отбягване на правораздаването като е отпътувала поредно за Армения, Грузия и България .

Адвокатите на 59-годишната жена настояха, че няма заплаха тя да се укрие при домакински арест, защото има семейство, бизнес и недвижима благосъстоятелност в България. Освен това прокуратурата ѝ е наложила възбрана да напуща страната .

Според представителя на държавното обвиняване, единствената допустима мярка за неотклонение, съгласно Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест , е „ задържане под стража “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР