Апелативен съд - Варна потвърди като адекватно задържането под стража

...
Апелативен съд - Варна потвърди като адекватно задържането под стража
Коментари Харесай

Апелативният съд потвърди ареста на Кристиян, обвиняем за подкуп и притежание на наркотици

 Апелативен съд - Варна удостовери като съответно задържането под стража на Кристиян П., упрекнат за държане на опиати и предоставяне на рушвет на полицейски чиновници, оповестиха от пресслужбата на съда.

На 15 септември в Девня полицейски екип спрял за инспекция 27-годишния водач и изискал той да бъде тестван за алкохол и опиати. За да не извършат дейности по работа, Кристиян П. дал на инспекторите от Министерство на вътрешните работи 100 лева и отказал инспекцията. В колата му били открити опиати. Окръжният съд във Варна взел мярка " задържане под стража “ по отношение на обвинения. Той апелира определението пред апелативната инстанция.

Настоявайки за домакински арест, отбраната на Кристиян посочи, че той има непрекъснат адрес, работи и обезпечава прехраната на петима свои чиновници. Прокуратурата обаче уточни, че действието е осъществено в изпитателния период на предишно наказание.

Апелативният съд насочи вниманието към приложената информация за съдимост. От нея се открива, че обвиненият е сключил съглашение с прокуратурата в Девня предишния октомври, откакто на 27 септември 2019 година е управлявал МПС след приложимост на метамфетамин. Наложено му било наказване 4 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване било отсрочено с 3 години. Присъдени още били санкция в размер на 250 лева и отнемане от право да ръководи транспортно средство за интервал от 8 месеца.

Настоящата инстанция одобри, че събраните доказателства в задоволителна степен обосновават догатката за съпричастност на Кристиян П. към действията, предмет на обвиняването. Съдебният състав смята, че причина за дадения рушвет и отводът за инспекция с техническо средство е това, че лидерът още веднъж е управлявал автомобил след приложимост на упойващи субстанции. Съдът намира, че по никакъв метод обвиненият не се е превъзпитал и не е осмислил дадения му късмет да не изтърпява дейно наказването си. Напротив, продължава да кара след приложимост на упойващи субстанции. Това демонстрира висока социална заплаха. Затова " домакински арест “ няма да може да извърши плануваните от закона цели на ограниченията за процесуална насила.

Воден от тези причини, Апелативният съд удостовери определението на първата инстанция, взела мярка " задържане под стража “ на обвинявания в предоставяне на рушвет и държане на опиати Кристиян П.

Съдебният акт не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР