Апелативен съд - Пловдив потвърди наказанието "доживотен затвор" за бившия

...
Апелативен съд - Пловдив потвърди наказанието "доживотен затвор" за бившия
Коментари Харесай

Пловдивският апелативен съд потвърди доживотната присъда на бивш полицай, застрелял родителите си

Апелативен съд - Пловдив удостовери наказването "доживотен затвор " за някогашния служител на реда В.К., постановено от Пловдивския областен съд, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Подсъдимият В.К. е приет за отговорен в това, че на 15 май 2016 година в Пловдив съзнателно е умъртвил майка си Б.К. и татко си Ц.К., като убийството е осъществено преднамерено, с особена свирепост и с користна цел. Присъдата е била обжалвана и от двете страни: от Апелативна прокуратура - Пловдив с искане да бъде променена в "доживотен затвор без подмяна " и от подсъдимия и от неговия бранител, да бъде постановена нова присъда, с която В.К. да бъде приет за почтен и оневинен по повдигнатото му обвиняване. Пловдивският апелативен съд реши, че митингът и жалбите са неоснователни.

Подсъдимият е изстрелял по двамата си родители общо 8 патрона. Според специалистите, изготвили заключението на направената му сложна правосъдно - психиатрична и психична експертиза, той е показал безчовечност и безсърдечност, показал е неявяване на съчувствие.

Решението на Пловдивския апелативен съд може да бъде обжалвано пред Върховен касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР