Апелативен съд – Варна потвърди определения от Окръжен съд –

...
Апелативен съд – Варна потвърди определения от Окръжен съд –
Коментари Харесай

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение на обвиняем в извършването на грабежи

Апелативен съд – Варна удостовери избрания от Окръжен съд – Шумен арест на обвинен за обир, осъществен при изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив. Йордан И. е притеглен за това, че сред 21 ноември и 8 декември е направил два грабежа на дамски чанти от две дами в Шумен. Той причаквал пострадалите пред жилищата им и със мощ отнемал движимостите им. 21-годишният мъж е неведнъж осъждан за закононарушения срещу собствеността, оповестиха от пресцентъра на съда.

Адвокатът му изиска по-лека мярка за неотклонение, защото не е налице обоснованото съмнение, че е направил закононарушенията и няма риск да се укрие.

Представителят на Апелативната прокуратура смята, че закононарушението е осъществено при изискванията на рисков рецидив от лице, неведнъж наказание и с едно неприключило дело в правосъдна фаза.

Настоящата инстанция е солидарна с извода на Окръжния съд в Шумен, че от данните по делото може да се изведе обосновано съмнение за съпричастността на Йордан И. към действието. Престъплението е тежко съзнателно и законът планува наказване сред 5 и 15 години отнемане от независимост. Съдът извлече заплахата от осъществяване на закононарушение от данните за съдимостта на лицето, от неговата и на действието социална заплаха. Посегателствата са осъществени в светлата част на денонощието, по еднакъв метод. Реален е и рискът обвиненият да се укрие, тъй като е обитавал на разнообразни места, където е правил закононарушения. Има непосредствен родственик, който живее в чужбина и след изтърпяването на ефикасни санкции постоянно е напускал страната. От тези съображения следва единственият вероятен извод, че единствено мярка за неотклонение " задържане под стража “ ще подсигурява срочното и гладко привършване на следствието.

Определението на Апелативен съд – Варна е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР