Апелативен съд – Пловдив потвърди наказанията на бившия началник на

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди наказанията на бившия началник на
Коментари Харесай

Бившият шеф на полицейското управление в Раковски в затвора за 5 г. заради подкуп

Апелативен съд – Пловдив удостовери наказванията на някогашния шеф на районно управление (на МВР) Раковски Георги Илиев и неговите четирима съучастници, като отхвърли жалбите им като неоснователни. Според апелативните магистрати първоинстанционният съд вярно и законосъобразно е решил виновността им и е определил размера на наказванията на всеки от подсъдимите.

Съдът е признал началника на Районното полицейско ръководство в Раковски Георги Илиев за отговорен в настояването и вземането на рушвет в размер на 10 000 евро в съучастничество с трима служители на реда и го осъдил на 5 години и отнемане от независимост и санкция в размер на 5 000  лв., като го е лишил от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 6 години.

През юли 2020г. Пловдивският областен съд е признал П. А. – шпионин от Криминална полиция към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив,  за отговорен в това, че през месец декември 2016 година в гр. Пловдив, в съучастничество като причинител със С. М. – служител на реда в Общинска полиция – Пловдив и незнаен причинител, е направил обир на 5 000 кутии цигари без бандерол на стойност 37 500 лв. и 1 500 евро, 200 турски лири, като всички отнети пари са на обща стойност 4 000 лв., а всичко отнето е на обща стойност 41 502 лв., от владението на М. М., с желание незаконно да ги присвои, като е използвал за това мощ и заплашване и грабежът е в огромни размери. П. А. е наказан на 6 години отнемане от независимост. Със същата присъда  С. М. е приет за отговорен по същото обвиняване за обир в огромни размери, в съучастничество като причинител с П. А. като го осъдил на 6 години отнемане от независимост.

Подсъдимият С. М. е приет за отговорен и по второ обвиняване за  това, че на 15.03.2017 година в гр. Раковски , обл. Пловдив, в съучастничество като причинител с началника на районно управление (на МВР) Раковски и служителите на реда от същото ръководство В. Г. и Ж. К., в качеството си на длъжностно лице – младши контрольор, старши служител на реда, е изискал от М. М.  от гр. Пловдив и приел от същия, посредством сина му, подарък – пари в размер на 10 000 евро., с цел да наруши службата си, като не извърши дейности по работа — да не предприеме дейности по попречване, секване и откриване на закононарушение от общ темперамент, за което е имал информация и данни, като подкупът е осъществен от полицейски орган и посредством изнудване, чрез корист със служебно състояние. С. М.  приел от М. М. рушвет, с цел да не рапортува в съответното районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи или способената Прокуратура, данни по отношение на вероятно осъществено от М. М. закононарушение за държане на цигари без бандерол. Наложено му е наказване от 5 години отнемане от независимост. Съдът е лишил С. М. от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи са период от 6 години.

Окръжен съд – Пловдив е наложил на С. М. едно общо най-тежко наказване от 6 години отнемане от независимост и санкция от 6 000 лв..

Пловдивският областен съд е признал В. Г., за отговорен в това, че на 15.03.2017 година в гр. Раковски , обл. Пловдив, в съучастничество като причинител с Георги Илиев, Ж. К. и С. М., в качеството си на длъжностно лице – полицейски орган – младши специалист, младши шпионин в група „ Криминална полиция “ към районно управление (на МВР) – Раковски , при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Пловдив, е изискал от М. М. и приел подарък – пари в размер на 10 000 евро, с цел да наруши службата си, като не извърши своите отговорности, и е осъдил В. Г. на 4 години отнемане от независимост и санкция в размер на 4000 лв. и го е лишил от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за период от 5 години.

Съдът е признал служителя на реда Ж. К. за отговорен по същото обвиняване и го е осъдил на 3 години отнемане от независимост условно с 5 години изпитателен период и санкция от 3 000 лв., като го е лишил от право да заема служба в Министерство на вътрешните работи за 4 години.

Решението на Пловдивския апелативния съд не е дефинитивно и предстои на обжалване или митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР