Апартаментгейт в Пловдив е факт, а главно действащо лица е

...
Апартаментгейт в Пловдив е факт, а главно действащо лица е
Коментари Харесай

Ново разкритие: Бащата на Ральо Ралев е собственик на двореца в Royal Hill

Апартаментгейт в Пловдив е реалност, а основно настоящо лица е задържаният неотдавна областен кмет на "Северен " Ральо Ралев. Всички догатки за това, че Ралев населява 250 квадратов апартамент с голяма тераса от 750 квадрата на покрива на постройката Royal Hill се потвърдиха, написа "Трафикнюз ".

Имотът бе посетен от чиновници на КПКОМПИ и полицията незабавно откакто медията разгласява следствието при задържането на районния кмет. Оказва се, че двата жилището на последния етаж на постройката на бул. "Шести септември ", са благосъстоятелност на компания "Рали транс ". Едноличен притежател на компанията е таткото на Ралев - Иван Ралев. Той придобива парцелите посредством компанията си на ипотека през 2017 година, сочи информация в Имотния указател. „ Рали транс “ е оповестено като сдружение за транспортна и спедиторска активност, търговия и строителство, но няма никаква действителна информация за неговата активност. Последните финансови доклади са за 2013 и 2014, като надлежно за двете години компанията има облага от надлежно 6 и 23 хиляди лв. или приблизително 1208 лв. на месец. Няма изясненост по какъв начин с такива минимални приходи се обслужва ипотека за подобен парцел. Но едно е ясно, жители на постройката са виждали съседа си Ральо Ралев.

Огромна тераса на покрива също е част от царствения парцел. Тя съставлява нещо приблизително сред аквапарк и Японската градина в Монако и е ситуирана върху цялата кооперация. Достъпът до нея се реализира единствено през жилищата на Ралев и тези на последния етаж в другия вход. Джакузи за 8 души, мостчета и фонтани са единствено част от атракционите, които дават приятност на Ралев и жителя на прилежащия финален етаж - Минчо Бояджиев.

Последният етаж и покривният оазис са предпазена зона единствено за притежателите, като до тях се стига с два асансьора с чип в двата входа на постройката. Стълбищата са заградени с солидни порти, което трансформира мезонетите в недосегаема зона. Апартаментите, ситуирани на последния етаж в другия вход на постройката са благосъстоятелност на компанията вложител в Royal Hill "Балканика ". Според живущите жителят е точно едноличния притежател на "Балканика " Минчо Бояджиев, който също е слял всички пространства в един голям мезонет с надградена втори етаж на покрива, който не фирурира в документите за парцел.

Според комерсиалния указател притежателят Бояджиев се занимава със строителство и е непосредствен до Ральо Ралев. Мъжът държи най- огромния склад за търговия със строителни материали в Пловдив до гара "Филипово ". Участва постоянно в търгове за закупуване на общински парцели. В обществения указател на разпоредителните покупко-продажби в община Пловдив през последните години компанията е закупила 5 общински парцела. Най- скъпият от тях е на ул. "Средец " 68 с повърхност от 770 квадратни метра на цена от 1,15 милиона лв.. В момента там се построява 9- етажна постройка, която следва да бъде превърната в клиника. Възложител на плана е компания "Балканика ", а строител "Софстрой ". Той строи Royal Hill на две елементи от две здания, слепени една до друга - по тази причина и са двата обособени входа, които обаче разделят общ покрив.

Част от жилищата в Royal Hill се дават чартърен на задгранични студенти от Медицинския университет против наем приблизително от 700 лв.. Друга част пък се отдават през системата "Booking " за краткосрочно настаняване от 80 до 100 лв. на вечер. Почти всички жилища в постройката са в употреба. Наш екип беседва с част от наемателите, които показаха, че са сключили контракт с едно и също лице медиатор, само че не са общували директно със притежателите на постройката.

Без оглед, че населява първокласния парцел самият Ралев също има една ипотека на свое име за апартамент от 72 кв.м. на ул. "Генерал Данаил Николаев ", добит през 2012 година. Нанесъл се в първокласното жилище в Royal Hill преди към 1 година.

Днес обаче и двата секретни жилището остават заключени и празни. Никой не отвори на нашите кореспонденти в двата входа. На стълбищата обаче бе подготвен багаж от куфари и десетки чували, като че ли някой е бързал старателно да събере движимостите си.

Припомняме, че на районния кмет Ральо Ралев е повдигнато обвиняване за корупционни дейности и търговия с въздействие. Според проверяващите той е изискал рушвет от 60 бона от строителния бизнесмен Здравко Ангелов. 60 000 лв. белязани пари били дадени от Ангелов на някогашния тв необут Иван Делевски, който бил непосредствен другар на Ралев и свързващо звено в аферата. Специализираният углавен съд остави в ареста кмета на пловдивския регион „ Северен “, само че медиаторът Делевски беше освободен неотложно, даже преди да внесе 60-те бона гаранция, която магистратите дефинираха. Предстои на 10 юни Ралев да апелира задържането си под стража, а спецпрокуратурата да изиска още веднъж арест за Делевски.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР