Апартаментът на Стефан Данаилов в столичния квартал Лозенец“ пустее вече

...
Апартаментът на Стефан Данаилов в столичния квартал Лозенец“ пустее вече
Коментари Харесай

Апартаментът на Ламбо удари милион

Апартаментът на Стефан Данаилов в столичния квартал „ Лозенец “ пустее към този момент близо 4 години след гибелта на именития артист. Жилището е под ключ и е оставено във типа, в който Ламбо го напусна през 2019 година, преди да постъпи в болница и да почине. Оттогава до момента обаче цената му е скочила двойно и към този момент може да бъде продадено за 1 милион лв.. В същата кооперация, в която приживе актьорът живееше, сега за обмен е оповестено жилище със същите квадрати за над 500 хиляди евро.

Правата върху паметния парцел не са на биологичния наследник на артиста от актрисата Ирен Кривошиева – Владимир, който е директен негов правоприемник. Приживе, преди да се разболее съществено, Ламбо приписал жилището от 146 квадрата на своя доведен правоприемник Росен Цанков – наследник на неговата брачна половинка Мери. Все отново огромният актьор не му го дал безплатно, а посредством контракт за покупко-продажба. Така Росен му наплатил половината от цената на жилището, която тогава била изчислена на единствено 97 хиляди лв..

Тези пари пък Майор Деянов прибавил към спестяванията си в банка, които отишли при Влади. В момента обаче Росен може да изкара 1 милион от именития парцел, стига да намерел метод да избегне значима уговорка от контракта с починалия към този момент Ламбо. Навремето при сключването на договорката Данаилов упорствал в договора да има специфична уговорка, съгласно която Росен нямал право да продава жилището, до момента в който е жив.

Макар брокерите да надушили, че парцелът стои празен и да проявявали непрестанно интерес към него, увещавайки Цанков, че може да забогатее фрапантно след продажбата му, той бил непреклонен. Отклонявал всички предложения и бил убеден, че ще извърши волята на своя втори татко да не харизва дома на любовта им с Мери на инцидентни хора.
Около въпросното жилище витаят легенди и митове за бохемските сбирки и забави, които артистът в миналото провел там.

Апартаментът в квартал „ Лозенец “ е голям, а 10 квадрата е единствено кабинетът на звездата на Народния спектакъл, който е цялостен догоре с книги, ръкописи на пиеси и сюжети на филми. Те пък бяха наследени от неговата племенница Росица Обрешкова. В този дом до последно Данаилов събираше учениците си от НАТФИЗ и сътрудниците си от Народния, с които репетираха постановката „ Актрисата “, в която той направи последната си роля. Сред мебелите също има скъпи експонати, като старинно писалище с дърворезба, кръст, осветлен на Божи гроб, газена лампа антика, статуи, картини и дарове от другари. В „ Лозенец “ Стефан и брачната половинка му Мери заживяват щастливо през 1972 г. До сетния си мирис Данаилов обитаваше същото фамилно жилище, цялостно със мемоари за обичаната му брачна половинка, и не пожела да се реалокира в къщата, която купи в елитното пловдивско село Марково.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР