Апартамент на 16-ия етаж бе изпепелен в Стара Загора. Въпреки

...
Апартамент на 16-ия етаж бе изпепелен в Стара Загора. Въпреки
Коментари Харесай

Сложен пожар: Как бяха загасени пламъците в апартамент на 16-я етаж?

Апартамент на 16-ия етаж бе изпепелен в Стара Загора. Въпреки компликациите, огнеборците съумяха да овладеят огнената буря. Техниката се придвижва на ръце до 16 етаж, защото при такива пожари не би трябвало да се употребява асансьор.

„ Пожарът беше много комплициран, не се случва постоянно в всекидневието пожар на толкоз висока постройка. След сигнала реагирахме на повикването с един пожарен автомибил и един лек щабен автомобил. По време на придвижването още видяхме бурно развилия се пожар и извикахме още пожарна автомеханична стълба и още един екип “, споделя контрольор Иван Иванов в предаването „ Тази събота “.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Трудностите бяха в това, че при такива пожари не се употребява асансьор, тъй като електричеството се изключва. Необходимо беше да се построи шлангова линия по стълбището до 16 етаж, да се реализира евакуация на един значителен жилищен блок “, добавя той.

При случая няма потърпевши хора и ранени.

„ След като пристигнахме се качихме на 16 етаж, което по никакъв начин не беше леко, тъй като оборудването на един пожарникар е над 25 кг. Когато пристигнахме, индивидът от горящия апартамент беше на долното равнище на етажа, където нямаше задимяване. В съседство е имало семейство с дребни деца, които бяха се изтеглили, тъй че можехме да работим умерено, без да мислим за тяхната евакуация “, отбелязва и различен пожарникар от екипа.

Снимка: btvnovinite.bg

При гасенето на пожара са употребявани над 10 тона вода. Първоначалната версия за пожара е, че огънят е тръгнал от кухнята, кадето се е запалило нагорещено олио на котлон.

Съветът на огнеборците е когато се възпламени олио, да не се хвърля вода, тъй като това още повече разпалва огъня. Те предлагат да се резервира хладнокръвие, да се намокри хавлия и с нея да се покрие запаленото олио.

Сезонът сега е пожаро рисков поради високите температури.

„ Ежедневно реагираме на много сигнали, приканвам хората да бъдат деликатни и виновни, в случай че видят пожар да не го подминават, а да оказват помощ “, уточни контрольор Иван Иванов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР