Апаратура за над 13 000 лв. дариха от фондация “За

...
Апаратура за над 13 000 лв. дариха от фондация “За
Коментари Харесай

Дариха апаратура за над 13 000 лв. на COVID отделението в столичната педиатрия

Апаратура за над 13 000 лева подариха от фондация “За положителното ” на столичната “Проф. доктор Иван Митев ”. Със събрани от донори средства е обезпечено закупуването на спомагателна инсталация, която лечебното заведение ще получи през идната седмица. Така общо цената на дарението ще надмине 20 000 лева, само че ще отговори на огромна част от незабавните потребности на Коронавирус бранша в болничното заведение, оповестиха от фондацията.

Закупени са инфузионни помпи за непосредствено вливане на медикаменти в кръвта на болния, екран, портативен аспиратор, детски инхалатор, ЕКГ уред и електронна теглилка за бебета и деца. Предстои да се доставят две инфузионни помпи, инфузионен перфузор и портативен пулсов оксиметър.
 Ямболската болница остана без детско поделение поради COVID-19 Ямболската болница остана без детско поделение поради COVID-19
Отделението по детски заболявания в МБАЛ " Свети Пантелеймон " в Ямбол затвори от през днешния ден поради болен от COVID-19 медицински личен състав, съобща...

Педиатрията има хронични усложнения, които се усилват от сегашната вълна, която визира доста повече децата, показват от фондацията. И допълват, че за разлика от предходната вълна, когато делът на приетите в болница деца е бил 4%, в този момент той е 10%, като от началото на тази вълна през отделението са минали 66 деца, 6 от които са били на кислородотерапия в натоварен бранш.

Коронавирус секторът в болничното заведение разполага с 5 кревати, две от които са неонатални, като всички са заети. За да има инсталация за отделението, тя е взета от други отделения, в които децата са с други тежки диагнози. По същия метод стоят нещата и с лекарите и сестрите, изясняват от фондацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР