Антония Димитрова от ПП и Тошко Йорданов членуват в Комисията

...
Антония Димитрова от ПП и Тошко Йорданов членуват в Комисията
Коментари Харесай

Журналисти да се подвеждат под наказателна отговорност иска депутатка от ПП

Антония Димитрова от Политическа партия и Тошко Йорданов членуват в Комисията по просвета и медии в Народното събрание. Там показват и концепцията страната да може да подвежда под наказателна отговорност публицисти.

Всяка една медийна обява наложително да има създател и той да носи отговорност за написания текст. Тази концепция се появи още в 46-тото Народно заседание и бе стартирана точно от “Има подобен народ”. Депутатката на “Продължаваме промяната” обаче я допълнила - страната да може да подвежда под наказателна отговорност публицисти за наличието, което се оповестява обществено.

“Свидетели сме по какъв начин се бълват всевъзможни подправени вести, за което човек би трябвало да носи персонална наказателна отговорност”, уточни Димитрова.

Според последния отчет на “Репортери без граници” България е на 111-то място по независимост на словото. По тематиката са говорили и представителите на Министерския съвет по време на чуването си в комисията LIBE в Европарламента през вчерашния ден.

Според изявленията на премиера Петков Планира се и работата върху законодателни разпореждания, ориентирани върху възстановяване на прозрачността, отговорността и независимостта на медиите, усилване на ръководството на обществените медии, в това число и ограничения за попречване на политизирането на медиите и ограничения, свързани с финансирането на медиите в поддръжка на плурализма и многообразието. Работата ще стартира през втората половина на 2022 година в синхрон с предстоящото издание от страна на Европейската комисия на Акт за свободата на европейските медии.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР