Антон Петров-Хамстера, който издъхна при екстремно офроуд състезание на 1885

...
Антон Петров-Хамстера, който издъхна при екстремно офроуд състезание на 1885
Коментари Харесай

Ето какви са били последните думи на Антон Петров - Хамстера

Антон Петров-Хамстера, който издъхна при рисково офроуд съревнование на 1885 м надморска височина, е изкрещял на тримата си пасажери, преди да паднат с джипа в пропастта, „ Дръжте се! “

Той е умрял 15 минути, откакто пристигнали спасителите, останалите са оживели по знамение - двама са с извадени плещи и охлузни рани, третият е единствено с охлузвания.Това са 51-годишният В. А., по прякор Доктора, който бил шеф на двата рибарника, благосъстоятелност на брата на Хамстера, намиращи се на 7 км преди Рилския манастир. Местни поданици си спомниха, че преди към 30-ина години той взел участие в жестока злополука и отново е оживял по знамение. С Хамстера са били още двама мъже от с. Пастра на 22 и на 41 години, написа struma.bg.

За случая е подаден сигнал на тел. 112 в 21,45 ч. в събота. Последвала е нощната избавителна акция, само че Хамстера е умрял 15 мин. откакто спасителите стигнали до джипа му в дълбоката бездна.

“Образувано е досъдебно произвеждане. Свидетел е дал показания, че е имало офроуд съревнование в планината не по коларски път, а по някаква пътека. Преди да падне в пропастта, Антон Петров е съумял единствено да извика на спътниците си “дръжте се”. По случая се води следствие. Ще има повече информация след аутопсията, която е през днешния ден, оповестила говорителката на Окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова.

“Сигналът в ПСС – Благоевград е подаден от мъж към 20,30 ч., който е твърдял, че се е движил много време пешком, с цел да откри обсег на телефона да заяви, че има потърпевш мъж, който е в безсъзнание. Колегите от “Картала” потеглят незабавно и с автомобил стигат до някъде, след това пътят става непристъпен за коли и потеглят пешком. В избавителната акция вземат участие и сътрудници от Благоевград. Общо10 души излизат да търсят потърпевшия, който е бил на огромна надморска височина, някъде към хижа “Македания”, обяснил дежурният по време на случая.

Около 22 ч. спасителите идват на мястото. Слизат в пропастта и вадят потърпевшия мъж. Правят реанимационни дейности, с цел да спасят живота му, само че той почива след 15 минути. По думите на сътрудниците от Благоевград пътят, по който са се движели джиповете, не е коларски път, а стръмна пътека, по която имало камъни с 40 см обиколка.

Акцията на спасителите е завършила към 1 ч. след среднощ. На мястото с изключение на спасителите е имало и доста други хора, пристигнали с джипове да оказват помощ при издирването на потърпевшите в случая. Пристигнали са и коли за спешна помощ от Дупница и Рила с екипи да окажат първа помощ на потърпевшите, описа дежурният в ПСС – София, който е приел сигнала за случая.

През нощта в събота против неделя десетски предприемачи от Рила и другари на Хамстера и съпътстващите го са тръгнали с джипове да им оказват помощ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР