Антон Гицов Мирише ли ви на война? Страхувате ли се?

...
Антон Гицов Мирише ли ви на война? Страхувате ли се?
Коментари Харесай

Антон Гицов: Стига с дрънкането на оръжия! Война между Русия и Украйна няма да има

Антон Гицов

Мирише ли ви на война? Страхувате ли се? Имате ли учредения да се притеснявате? Защото съгласно всякакви обстоятелства, които ни сервират, може всеки ден да избухне война сред Русия и Украйна, а районът е на един хвърлей място, ей там оттатък Черно море.

Ето, американците си изнасят личен състав от посолството им в Киев, Джонсън изпраща противотанкови ракети на Зеленски, НАТО повишило бойната си подготвеност, възнамерява се предислоциране на войски елементи на НАТО към източните територии, в това число и в България, испански и нидерландски изтребители ще дойдат да оказват помощ за защита на въздушното ни пространство.

Дрънкането на оръжия се ускорява с всеки минал ден и ни плаши, да не би да бъдем въвлечени в някаква война и Русия ни удари с някакви ракети? Защо да не го направи, откакто има действителна опция Съединени американски щати и НАТО да ни конфигурират ракети против тази страна с цел” опълчване на съветската заплаха”.

Какво би трябвало да вършим, по какъв начин да се защитим?
Отговор ни дава не кой и да е, а някогашният шеф на защитата и някогашен ръководител на парламентарната комисия по защита и сигурност военачалник Константин Попов. Без всякакво закъснение да се извърши рационализация на отбранителните качества, да се закупува модерна бойна техника. " Ние би трябвало да повишим своите отбранителни качества, тъй като в случай че не искаш война, би трябвало да се готвиш за война " - декларира той.

В звук му приглася и някогашната ни посланичка в Съединени американски щати Елена Поптодорова, съгласно която било явно „ че би трябвало да се въоръжим, да укрепим личната си сигурност”. Не остава обратно и политологът Огнян Минчев, съгласно който " България би трябвало да вземе значими решения да увеличи равнището на своята отбранителна способност”.

Е това в случай че не е дрънчене на оръжия, здраве му кажи. Тези хора ни стресират, става ужасно, споделят, давайте да се въоръжаваме. Ако желаеме мир, да се готвим за война, убеждава ни военачалник Попов.

Но на война против кого? Защо не изплюят камъчето и не кажат- против Русия? Да признаят, както преди време направи някогашния министър председател Борисов, който съобщи, че в случай че стане война с Русия, ще се бием на страната на НАТО. Ето и в този момент той изиска да се свика изключително съвещание на Народното събрание по спора Русия- Украйна, един тип ситуацията е напечено, би трябвало да вземем незабавни ограничения.

Но какво става в действителност става на границата сред тези две страни?
Ако се има вяра на формалната пропагандна, Русия е струпала съвсем цяла войска на границата с Украйна и може всеки ден да я нападне.

Защо, формалната агитация, непозната и наша не изяснява.

Обясни го прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков. Има голяма централизация на украински войски и техника по линията на прикосновение в Донбас- сподели той-което приказва за подготовка за нахлуване.

Донбас както е знае се област, което е с преобладаващо съветско население и след преврата с непозната помощ в Киев през 2014 година, когато на власт пристигна антируско държавно управление, с готовност да причисли страната към НАТО година, в Донбас на референдум гласоподаваха за основаване на Донецка република. Която не е приета от никого, както и основаната по това време също с референдум Луганска републрика. Тези референдуми бяха знак, че популацията на тези области по-скоро ще се отдели от Украйна, в сравнение с да остане като част от вероятно бъдеща натовска страна, враждебна на Русия.

Това не се хареса естествено на Киев, изключително във връзка с Донбас, който е значим индустриален център, с огромни ресурси на въглища и руда. Избухна война, вследствие на която до в този момент са починали близо 14,000 души от дете страни.

Русия, естествено не остана безразлична и Донбас и до момента получава нужната поддръжка.

Намеси се и интернационалната общественост и се стигна до подписването на така наречен Мински съглашения от 2014 и 2015г.

Споразуменията предвиждаха преустановяване на бойните дейности и евакуиране на тежките въоръжения от двете страни за основаване на зона за сигурност с широчина минимум 50 километра една от друга, и осъществяване на конституционна промяна в Украйна за децентрализация на обособени региони в Донецка и Луганска област (Донецката област е част от Донбас) и осъществяване на локални избори за определяне на локално самоуправление н тази региони.

Да сте чули или за осъществяването на тези клаузи?

Близко до мозъка е, че донбасци нямат интерес от война с Украйна, те са си постигнали своето, само че не е същото за Украйна. Минските съглашения бяха подписани от Порошенко, само че него към този момент го няма, ще го съдят за корупция, а президент стана артиста - комедиант Зеленски, който даде обещание да върне някак на Украйна тези две изгубен територии и Крим.

На него тази Мински съглашения не му харесват, локално самоуправление в Донецката и Луганската област значи, че те ще останат проруски настроени и ще пречат за реализирането на фантазията му - присъединение на страната му към НАТО. Затова е и решил е, че ще се оправи един път вечно на първо време с Донецката република и е почнал подготовка за нахлуване, само че не е планувал това, че Русия няма да му разреши да реализира тази случка.

Логиката приказва - Русия неизбежно ще отбрани съветското население там. Така направи преди време Англия, когато Аржентина откри надзор на прилежащите Малвински острови, които считаше за своя територия. Но там живееха обилни маси англичани.

И Англия изпрати през 1982 година боен флот на хиляди километри разстояние с цел да ги отбрани, завоюва войната с Аржентина и през днешния ден Малвините се назовават Фолклендски острови и са английска задморска територия.

Истината е, че война няма да има сред Русия и Украйна, най-малко не такава, която да заплашва националната ни сигурност, колкото и да ни плашат.

Ако Зеленски влезе в Донбас, ще бъде заставен бързо да излезе. Това призна индиректно американският президент Байдън, който заприказва за опция единствено за някакъв местен спор там. В който случай Съединени американски щати и НАТО няма да се намесят, най доста да подхващат нови наказания, които от дълго време не плашат Русия.

По-сериозна война би могла да избухне, в случай че се подхващат стъпки за присъединение на Украйна към НАТО. Това Русия няма да разреши, тъй като нейната национална сигурност ще бъде сложена под заплаха.

Че по този начин може да стане го декларира консервативният американският политик и коментатор Патрик Бюканан.

Още на 21 декември 2021г. то писа: „ Путин ясно споделя - или Съединени американски щати и НАТО ни дават юридически гаранции, че Украйна няма в никакъв случай да се причисли км НАТО и да се трансформира по този начин в база с въоръжения застрашаващи Русия или ние влизаме там и ще си осигурим такава гаранция”.

А при подобен процес на събитията, предизвести доближеният до Кремъл съветският политолог Александър Дугин, Украйна може да бъде разграничена на две - източната проруска част да се отдели и причисли под някаква държавна форма с Русия, а западната да бъда оставена на произвола на ориста.

На 19 януари т. година Патрик Бюнакан даде следният съвет на американския президент Байдън: ”Ако не имаме намерение да разширяваме НАТО още на Изток, с цел да включим Украйна и Грузия, за какво не го заявим и по този начин да отстраним претекста Путин да нападне Украйна?”.

Вестник Ню Йорк Таймс в публицистичен коментар писа: „ Тревогите на господин Путин не може да бъдат изцяло отхвърлени. Ако Украйна се причисли към НАТО, атлантическия съюз ще има 1,640 клм. сухопътна граница с Русия, нещо с което никоя велика мощ няма да се съгласи”.

Преди дни британският журналист Питър Хитченс разгласява в неделния Дейли Мейл колонка със заглавие „ Опитай се да наръгаш мечката с остен - и ето какво ще стане”.

Путин може да е всякакъв- писа той- само че не е вманиачен да нападне Украйна, тъй като нищо няма да завоюва от това. Той не е Хитлер или Сталин, той няма някаква идеология като тях. Но той се оплаква от години от експанзията на НАТО в Източна Европа.

Путин показва, че Москва е приела преди време обединяването на Германия и разпада на Съветски съюз, а Западът е заречен в подмяна да не уголемяват НАТО на изток. Хитченс цитира огромният американски посланик Джордж Кенан, който е признал, че експанзията на НАТО до съветските граници е най- огромната неточност в интервала след Студената война.

И Хитченс предизвестява - когато се опитваш да намушкаш мечката с остен, тя ще те нападна. И в случай че го направи, няма защо тогава да обвиняваш мечката.
„ Ние, руснаците, в никакъв случай не сме желали войни - споделя Алексаднър Дугин- Но постоянно сме воювали. И постоянно сме побеждавали”.

Да се готвим за война, приканва нашият военачалник Константин Попов. Да се въоръжаваме, в случай че желаеме да осигурим мир. Да се въоръжаваме, приканват Поптодорова и Минчев. С Русия трябвало да се приказва с чудесно въоръжение, съобщи в предаването „ 120” минути някогашният външен министър Соломон Паси.

Това не е просто единствено дрънчене на оръжие. Това са отзиви на ястреби, в цялостно отличие от мненията на такива видни консервативни американци като Кенан и Бюканън, които в никакъв случай не са хранели благосклонности към Съветския съюз и Русия, само че които демонстрират здрав разсъдък и приказват за отбягване на заплахата от война, като се спре разширението на НАТО към съветските граници, а не за превъоръжения и подготовка за война.

В момента у нас, в България са налице две трендове.

Първата е - проведено извън и от вътрешната страна демонизиране на Русия, за е да изкорени русофилията в българския народ и Русия да бъде показана като опасност за националната ни сигурност.

И обвързвана с нея втора наклонност - да продължи харченето на милиарди за въоръжение- както за прословутите американски изтребители F15, които към този момент излизат от приложимост от американските Военновъздушни сили, само че и за кораби и други тежки въоражения.

И най- бедната страна, с най- огромна смъртност, чието население се топи от липса на положително опазване на здравето и заради всеобща емиграция в чужбина в търсене на препитания, да финансиран по този метод непознатите производители.

И да се пълнят джобовете на българските медиатори и всякакви доларджии. И в случай че бъдем въвлечени във война, която не ни касае, да ни се случи това, което ни се случи при започване на четиридесетте години на миталия век, когато други русофоби и гарманофили ни въвлякоха във Втората Световна война и доведоха на страната ни втора национална злополука.

„ В случай на спор сред Русия и Украйна, хърватските управляващи ще изтеглят целия си боен личен състав от силите на НАТО в Източна Европа- заяви президентът на републиката и главнокомандващ на хърватската войска Зоран Миланович.

Де да бяхме имали държавни водачи от подобен мащаб като него, а не такива, които се надпреварват, кой да осъди на- мощно „ съветската агресия” по отношение на Украйна и да изкаже вероподаническа обвързаност към НАТО и подготвеност да осъществим, „ съюзническите ни отговорности, каквото и да ни коства това.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР