Антон Генов, сн. БГНЕС Бившият международен футболен съдия и настоящ

...
Антон Генов, сн. БГНЕС Бившият международен футболен съдия и настоящ
Коментари Харесай

Директорът по безопасност на храните в София отива на съд за подпомагане бизнеса на сина си


Антон Генов, сн. БГНЕС

Бившият интернационален футболен арбитър и сегашен началник на Областната дирекция по сигурност на храните в София Антон Генов отива на съд по обвинявания за закононарушение по работа и насила. Според проверяващите Генов подпомагал компанията, в която работи синът му, упражнявайки напън върху съперниците й, злоупотребявайки със служебното си състояние.

Софийската градска прокуратура внесе в понеделник в съда обвинителния акт против Генов.

Според събраните доказателства, Генов е разпореждал инспекция и изземване на имущество от две сдружения, които съхранявали отработена лой, изкупувана като суровина за биогориво и от заведения за публично хранене. Тези дейности съгласно прокуратурата не били от компетенцията на БАБХ, а на Регионална инспекция за опазване на околната среда, а Генов е нарушил пълномощията си.

Също по този начин следствието е открило, че задачата на Антон Генов била да се набират облаги за сдружение, в което по същото време е работел синът му.

Генов е упрекнат и за това, че е опитал да принуди шеф на комерсиално сдружението с задграничен притежател да не прави комерсиална активност на територията на гр.София. То също се занимавало със запазване на отработена лой.

На шефа на БАБХ - София му е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 5000 лева Наложена му е и възбрана за овакантяване на страната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР