Антоан Гризман по традиция се превърна в един от футболните

...
Антоан Гризман по традиция се превърна в един от футболните
Коментари Харесай

Гризман и 13 ноември 2015: За Мод, за Франция, за да не се забравя

Антоан Гризман по традиция се трансформира в един от футболните герои при успеха на Франция с 8:0 над Казахстан в квалификациите за международното състезание в Катар. Той означи от дузпа в 84-ата минута, а безапелационният резултат разреши на " петлите " да станат сигурен участник на шампионата на планетата.

След като футболистът на " Атлетико " Мадрид се разписа, той подвигна фланелката си и сподели друга, със собственоръчно изписана дата - 13 ноември 2015 година и сърце.
View this post on Instagram

С този жест Гризман трогна целия свят! Той отдаде респект на жертвите на терористичните офанзиви в Париж преди 6 години. Тогава във френската столица при 6 съвсем едновременни набези починаха 128 души (8 от тях са нападатели), а над 350 други са ранени.

Терористичните офанзиви са едни от най-свирепите в актуалната история.

Снимка: Reuters

Самият Гризман сигурно към момента трепери при загатна за датата 13 ноември 2015 година Неговата сестра Мод е директен очевидец на терористичните офанзиви. Тя избира да посети зала " Баткалан ", където свири групата Eagles of Death Metal, вместо да гледа брат си по време на контролата с Германия в същия ден и час на " Стад дьо Франс ".

40 минути след началото на шоуто се чуват детонации, а в залата нахлуват терористи, които стрелят безсистемно.
View this post on Instagram

" Ако мръднеш, си пасажер. Човек до мен помръдна и го гръмнаха. Просто го гръмнаха и го чух по какъв начин пада. ", споделя за ужаса Мод, която за благополучие съумява да се измъкне жива.

Франция сигурно ще помни дълго ужасните терористични офанзиви. Гризман, отбелязвайки 42-рия си гол за националния отбор, който ще може да пази купата си от предишното международно състезание, е следващото доказателство за това!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР