Антоан Гризман изравни рекорд на легендата Луис Арагонес за Атлетико

...
Антоан Гризман изравни рекорд на легендата Луис Арагонес за Атлетико
Коментари Харесай

Гризман изравни рекорд на Луис Арагонес за Атлетико

Антоан Гризман изравни връх на легендата Луис Арагонес за Атлетико Мадрид. Френският нападател се разписа на два пъти при 3:3 с Хетафе и към този момент има 173 гола за дюшекчиите. Толкова е отбелязал и Арагонес в интервала 1964 – 1974 година.

Хетафе обаче постави завършек на серията на Атлетико от 20 следващи домашен победи. Това се случи с гол от дузпа в добавеното време. Борха Майорал беше прецизен от 11-те метра, с цел да накаже останалите домакините, които играха още от 38-ата минута с човек по-малко. 20-те победи също са подравнен клубен връх – предходната сходна серия беше през 2013 година

Гризман вкара своя 172-и гол в 44-ата минута след подаване на Родриго Рикелме. В 69-ата той изравни достижението на Арагонес след тъкмо изпълнена дузпа. Двамата са постигнали попаденията си в съвсем подобен брой мачове. Починалият през 2014-а година Арагонес ги е вкарал в 370 срещи. Гризман го направи в своя 364-и мач за Атлетико.

Равенството изкачи Атлетико на 3-ото място с равни точки с Барселона – по 35. На върха в класирането остава сензацията Жирона с 44 точки, с 2 повече от Реал Мадрид.

Новият треньор на Севиля Кике Санчес Флорес записа безапелационна победа с 3:0 над Гранада в дебюта си. Той смени единствено преди два дни. Адриа Педроса, Лукас Окампос и легендата Серхио Рамос се разписаха за триумфа на гостите. Така Севиля постави завършек на серията си от 10 мача без победа.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР