Антиваксърството е един много голям бизнес навсякъде по света, заяви

...
Антиваксърството е един много голям бизнес навсякъде по света, заяви
Коментари Харесай

Проф. Габровски: Антиваксърството е голям бизнес, който поставя обществото в опасност

Антиваксърството е един доста огромен бизнес на всички места по света, съобщи зам.-директорът на " Пирогов " проф. доктор Николай Габровски.

" Ваксините сигурно имат своята комерсиална страна, само че те избавят животи, до момента в който антиваксърството е противоположното - излага против явен финансов интерес всички нас, обществото на заплаха от заболявания, част от които към този момент са забравени. А е бизнес по една доста елементарна причина - знаете, че в света на обществени мрежи и на натоварен продан на информация, всеки метод да привлечеш внимание е привързан с повече средства, което можеш да получиш посредством разнообразни канали на реклама и е потвърдено, че привличането на внимание посредством антиваксъсрска теза е със своя финансов резултат ", добави Габровски в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

По мотив изчерпването на наличните количества на имунизациите против COVID-19, професорът сподели:

" Гарантирана е втората доза за имунизираните с първа , " Зелените коридори " са подсигурени, чакат се единствено дозите на новите ваксини ".

Лекарят показа, че е имало желания от хората от зелените коридори за типа ваксина, само че имунизациите са със сходна успеваемост и може да се каже, че положителната ваксина е поставената ваксина.

" Съхранението на част от имунизациите е много мъчно, само че към този момент целият развой е отработен ", добави той.

" Опитахме да създадем записвания на хората, които да се имунизират, само че доста от тях не съблюдават часове или изобщо не идват, по тази причина се отказахме от този вид ", изясни Габровски.

" Втората ваксина може да се постави няколко дни по-късно от предписаното и това няма да повлияе на успеваемостта й. При всички ваксини има недоволства, които са свързани с реакция на организма към непознатото вещество, а не странична реакция към самия медикамент ", безапелационен бе медикът.

Тази вечер у нас се чака да идват още 57 000 дози ваксина, разгласи по-рано през днешния ден министър председателят Бойко Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР