Антисистемното "Движение 5 звезди" обяви днес, че е сключило окончателно

...
Антисистемното "Движение 5 звезди" обяви днес, че е сключило окончателно
Коментари Харесай

Популисти се разбраха за италианско правителство

Антисистемното "Движение 5 звезди " разгласи през днешния ден, че е сключило дефинитивно съглашение с крайнодясната партия "Лига " за съставяне на ръководеща коалиция в Италия, съобщи Ройтерс.

Програмата на двете популистки обединения приканва за неотложно анулиране на глобите против Русия и преразглеждане на икономическото ръководство на Европейския съюз, в това число на редица контракти като така наречен фискален компакт. Тя обаче не планува излизане на Италия от еврозоната, нито референдум по въпроса. Програмата включва въвеждането в страната на повсеместен базисен приход от 780 евро месечно на човек.

Италия е третата стопанска система в еврозоната. Тя обаче е в рецесия от години, като държавният дълг възлиза на към 132 % от брутния вътрешен артикул (БВП) - най-високия в еврозоната след този на Гърция.

Окончателното съдружно съглашение ще бъде подложено на утвърждение от членовете на Движението през днешния ден, заяви водачът на придвижването Луиджи Ди Майо, представен от ДПА. Очаква се партия "Лига " също да се съветва със своята членска маса за съдружното съглашение. Тя ще провежда неофициални секции за гласоподаване на публични места през уикенда.

Двете популистки партии подписаха съдружно съглашение близо два месеца и половина след парламентарните избори в Италия на 4 март, които не излъчиха безапелационен победител. Ако договарянията сред тях се бяха провалили, това на процедура щеше да значи привикване на нови избори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР