Антиоксидантните свойства на содата помагат при различни заболявания Знаете ли,

...
Антиоксидантните свойства на содата помагат при различни заболявания Знаете ли,
Коментари Харесай

Антиоксидантните свойства на содата лекуват различни проблеми

Антиоксидантните свойства на содата оказват помощ при разнообразни болести

Знаете ли, че содата може да се употребява за битка с неприятния мирис, запушен нос и даже за лекуване на инфекциите на пикочните пътища?

Содата за самун се употребява от епохи в готварството и за лечебни цели. Всеки знае за потреблението на содата в печивата само че не всеки знае обстоятелството, че този артикул е в действителност потребен за вашето здраве.

Антиоксидантните свойства на содата оказват помощ за лекуване на разнообразни признаци и болести. Най-хубавото е, че е елементарно да се откри във всеки магазин или супермаркет на налична цена за всички.

В тази публикация ще споделим с вас 5 натурални продукта на основата на сода, които могат да ви оказват помощ при разнообразни проблеми.

1. Сода за самун при киселинен рефлукс
Поради леко алкалната си природа, содата за самун е дейно средство при ненужно произвеждане на киселина в стомаха, което може да докара до рефлукс, разстройства и други храносмилателни проблеми.

Съставки:
1 чаена лъжичка сода за самун
1/2 чаша топла вода
2 супени лъжици лимонен сок

Добавете содата за самун към топлата вода и по-късно две супени лъжици лимонен сок. Пийте тази напитка при първите признаци на тежест или киселини, само че не повече от 1 път дневно.

2. Запушен нос
Антибактериалните, отхрачващите и противовъзпалителните съединения, намиращи се в содата за самун, могат да се употребяват и за облекчение на това положение. Содата оказва помощ за премахване на храчките, които се натрупват в носните проходи и вследствие на това улеснява дишането.

Съставки:
1/4 чаена лъжичка сода за самун
2 супени лъжици вода

Смесете содата за самун с вода и капнете две до три капки от този разтвор във всяка ноздра и по-късно облегнете главата си обратно. Използвайте два пъти дневно, до момента в който признаците изчезнат изцяло.

3. Болки в гърлото
Содата за самун също може да облекчи болката в гърлото заради способността й да управлява киселинността и бактериите, които предизвикват инфекцията. В този случай можете да подобрите нейните свойства благодарение на ябълков оцет – натурален антиацид и противовъзпалителна съставна част.

Съставки:
1/2 чаша вода
1 чаена лъжичка сода за самун
1 чаена лъжичка органически ябълков оцет

Добавете содата и оцета към топлата вода. Пийте тази напитка незабавно, когато почувствате болки в гърлото, само че не повече от 2 пъти дневно.

4. Лош мирис
Антимикробният резултат на содата може да се употребява и за премахване на неприятния мирис. Свойствата й оказват помощ да се отстранят всички хранителни останки, които се натрупват сред зъбите, и в допълнение, могат да предотвратят бактериална зараза на устната празнина.

Съставки:
1 чаена лъжичка сода за самун
6 капки етерично масло от мента
1 чаша вода

Разредете содата и ментовото масло в чаша топла вода. Правете гаргара за 20-30 секунди. Повтаряйте процедурата три пъти дневно.

5. Инфекции на пикочните пътища
Тази натурална съставна част оказва помощ да се възвърне естественото pH на тялото, което оказва помощ за облекчение на проблеми като инфекции на пикочните пътища. Консумацията и локалното приложение могат да предотвратят размножаването на вируси, гъбички и бактерии, като по този метод оказват помощ да се избегнат спомагателни затруднения.

Съставки:
1/2 чаена лъжичка сода за самун
1/2 чаша вода

Разредете содата за самун в половин чаша топла вода. Пийте тази напитка два пъти дневно, до момента в който положението ви се усъвършенства. Като добавка можете да си вършиме и вана със сода.

Вижте още: Интересен тест – разберете от какво имате потребност в този миг!

Както разбирате, има доста разнообразни домашни средства със сода за самун, които са отличен вид за лекуване на някои много постоянно срещани здравословни проблеми. Затова започнете да я употребявате оптимално: тя е освен икономична, само че и потребна!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР