Антимонополният регулатор на Обединеното кралство заяви в петък, че преструктурираното

...
Антимонополният регулатор на Обединеното кралство заяви в петък, че преструктурираното
Коментари Харесай

Британският регулатор е готов да одобри сделката на Microsoft за Activision Blizzard

Антимонополният регулатор на Обединеното кралство съобщи в петък, че преструктурираното предложение на Microsoft за усвояване на Activision Blizzard, показано през август, „ отваря вратата за изчистване на договорката “.

Органът за конкуренцията и пазарите (CMA ) блокира първичната транзакция на софтуерния колос от Редмънд на стойност 69 милиарда $, препоръчана през януари 2022 година Тогава имаше опасения, че тя ще ограничи конкуренцията в зараждащия се бранш на облачните игри, напомня Reuters.

След това Microsoft предложи нова договорка, преотстъпвайки облачните права за съществуващите компютърни и конзолни игри на Activision – и за нови игри, оповестени от Activision през идващите 15 години – на френския производител на игри Ubisoft Entertainment, преди продажбата да завърши.

Въпреки че CMA към момента разпознава остатъчни опасения за договорката, Microsoft предложи корективни ограничения, за които CMA краткотрайно заключи, че би трябвало да се оправят с тези проблеми “, разгласи регулаторът в петък.

От там прибавиха, че към момента има „ лимитирани остатъчни опасения, че някои клаузи в договорката за продажба на правата за поточно предаване в облака на Activision към Ubisoft могат да бъдат заобиколени, прекъснати или неприложени. “

Microsoft предложи защитни механизми, с цел да подсигурява, че CMA може да наложи изискванията за продажба на правата на Activision на Ubisoft. Регулаторът на Обединеното кралство в този момент ще се съветва до 6 октомври по тези оферти.

Окуражени сме от това позитивно развиване в процеса на обзор от CMA. Представихме решения, за които имаме вяра, че изцяло дават отговор на остатъчните опасения на CMA, свързани с облачния стрийминг на игри, и ще продължим да работим за приемане на утвърждение за привършване преди крайния период – 18 октомври “, сподели Брад Смит, вицепрезидент на Microsoft.

CMA се опълчи най-твърдо на желанието на Microsoft да придобие производителя на хитовата игра Call of Duty. Критики имаше и от управляващите на Европейския съюз и регулаторите в Съединени американски щати. Представители на Европейски Съюз обаче първи позволиха договорката през май, откакто Microsoft предложи отстъпки, като безвъзмездни лицензи за платформи за облачни игри за поточно предаване на игри на Activision. CMA отхвърли сходни условия.

Междувременно Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати отнесе опита си да замрази придобиването в съда, само че Федералният арбитър в Сан Франциско отхвърли разпореждането през юли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР