Антикризисните мерки би трябвало да са съобразени с коалиционното споразумение,

...
Антикризисните мерки би трябвало да са съобразени с коалиционното споразумение,
Коментари Харесай

Любомир Каримански към ПП: Компромисите са изчерпани, коалиционното споразумение не се спазва

Антикризисните ограничения би трябвало да са съобразени с съдружното съглашение, а то предвиждаше да се извършат редица промени, които трябваше да са стартирали. До този миг даже не се разискват промени и съглашението не се съблюдава. Това съобщи ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански пред бТВ.

„Ние биваме осведомяваме с времеви интервал за реакция от 2-3 дни. Трябваше да се показват обособените стъпки и процеси, тъй че ограниченията да са изцяло ефективни“, сподели той. Решенията се вземат от икономическия екип на кабинета – министърът на нововъведенията Даниел Лорер, министърът на финансите Асен Василев и министърът на стопанската система Корнелия Нинова, удостовери Каримански.

„Когато е належащо да се направи обществена осигурително-пенсионна промяна, тя би трябвало да е необятно разисквана, а не е. Ние не знаем точните резултати, като дадем повече средства в обществото – дали ще отидат по предопределение, където има нужда при уязвимите групи“, разясни той. Председателят на Комисията по бюджет разясни, че като подобен не е бил авансово осведомен за ограниченията на кабинета.

Той пита за какво продължава мярката 60/40, откакто пандемията от ковид е отминала и сподели, че е сложил въпросът за това. „Щом има напредък и безработицата е намаляла, кое постанова тази мярка“, пита риторично той.

За новите ограниченията против инфлацията – 0% Данък добавена стойност на хляба – Любомир Каримански счита, че ще има търговци, които ще запазят цената, „но ще има и спекуланти, въпросът е в контрола, за който няма схема“.

Искаме доста по-добра връзка с „Продължаваме промяната“, да се вслушват в сътрудниците, „решенията да не се базират на егото и самовлюбеността на някои представители, даже когато става дума за икономика“. „Когато началникът на кабинета приказва – все едно приказва премиерът“, разяснява той.

„Компромисите са изчерпани, няма стратегия, оттук насетне би трябвало да стъпваме на съдружното споразумение“, желае Каримански.

Росен Костурков от „Продължаваме промяната“ отговори на мнението на Любомир Каримански, че „се тормози от някои негови думи“.

„Не единствено той, а и други хора приказват за обединението от трето лице“, разяснява Костурков. За него промените вървят добре, не изключва да има закъснение в съдружното съглашение, само че е сигурен, че няма нарушаване по него./news.bg
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР