„Антикризиси мерки ще има. Актуализация на бюджета имаше и миналата

...
„Антикризиси мерки ще има. Актуализация на бюджета имаше и миналата
Коментари Харесай

Йордан Цонев: ДПС няма да подкрепи бюджетът с тези параметри, но с други – да

„ Антикризиси ограничения ще има. Актуализация на бюджета имаше и предходната година, без да има кабинет. Актуализация имаше дори при длъжностен кабинет, което беше безспорен прецедент”, разяснява пред Нова телевизия зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев.

Движение за права и свободи няма да поддържа бюджетът с тези параметри, само че с други – да.

„ На първо четене Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета. Но сред първо и второ четене ще подкрепим всички ограничения, даже ще ги усилим, ще ги фокусираме там където би трябвало, с цел да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората”, съобщи Цонев.

От Движение за права и свободи ще предложат доста нарастване на средствата за животновъдите и растениевъдите, на фона на предстоящата продоволствена рецесия.

„ Ще сглобим, ние сме положителни майстори на бюджетните числа”, съобщи Цонев.

Запитан дали въпреки всичко бюджетът ще мине с гласовете на Движение за права и свободи, Цонев сподели: „ На второ четене. На първо в случай че разчитат – не. Ние сме съпротива, няма по какъв начин да гласуваме бюджет на първо четене”, сподели Цонев.

„ Почти утопия” назова Цонев опцията да има друго държавно управление в границите на този парламент и Асен Василев да стане министър председател.

„ Не мисля, че са преодолени несъгласията сред партиите. Най-вероятно ще се създадат такива опит
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР