Антикорупционният фонд (АКФ) сезира министъра на вътрешните работи и Народното

...
Антикорупционният фонд (АКФ) сезира министъра на вътрешните работи и Народното
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: АКФ сезира Рашков за груби нарушения при удълбочаването на пристанище Варна


Антикорупционният фонд (АКФ) сезира министъра на вътрешните работи и Народното събрание за груби нарушавания на закона при удълбочаването на Варненското пристанище, изпълнявано от Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “ (ДППИ), оповестиха от организацията.

Според АКФ ДППИ е нарушило Закона за публичните поръчки, като е упълномощило „ ин-хаус “ осъществяване на удълбочаването на плавателните канали на държавното сдружение „ Транспортно строителство и възобновяване “ ЕАД (ТСВ ЕАД), макар че е било ясно, че ТСВ ЕАД няма потенциал да извърши сходни услуги, а предметът му на активност е напълно друг. В следствие в нарушаване на закона ТСВ ЕАД превъзлага активността на частни реализатори за сума от 393 милиона лв..

И ТСВ ЕАД на собствен ред нарушава Закона за публичните поръчки, като подписва контракт с консорциума „ Европейски Съюз Билд “, още веднъж без да провежда социална поръчка, а посредством „ използване на вътрешни правила “ и избор на реализатор от особено направен за задачата лист.

„ Сезираме министъра на вътрешните работи, като настояваме да бъдат събрани доказателства и да се откри дали са налице нарушавания или закононарушения във връзка със посочените условия “, декларира Бойко Станкушев, шеф на Антикорупционния фонд.

“Изпращаме сигнал и до Народното събрание с искане народните представители да сезират Сметната палата за осъществяване на цялостен финансов одит, доколкото има информация за финансови нарушавания “, допълват от АКФ.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР