Антикорупционният фонд (АКФ) публикува снимка, направена пред затворения клуб за

...
Антикорупционният фонд (АКФ) публикува снимка, направена пред затворения клуб за
Коментари Харесай

АКФ: Кой е униформеният на снимката пред затворения клуб за магистрати?


Антикорупционният фонд (АКФ) разгласява фотография, направена пред затворения клуб за магистрати „ SS клуб “, употребен от Мартин Божанов-Нотариуса за практикуване на нерегламентирано въздействие в институции на правосъдната власт.

На напред във времето на фотографията се вижда последния в действителност притежател на клуба, Евлоги Петров, застанал пред модифицирания състезателен автомобил на разстреляния Мартин Божанов-Нотариуса.

На назад във времето се вижда човек в униформа, идентична с тази на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) към Министерство на вътрешните работи.

Във връзка със фотографията АКФ насочва няколко въпроса към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, съгласно който няма данни за полицейска защита пред „ SS клуб “ на Мартин Божанов-Нотариуса:

- Кой е униформеният човек на фотографията?

- Какво прави той пред частния клуб на Нотариуса на улица “22 септември” в София?

- Защо е в униформа на Специализирания отряд за битка с тероризма (СОБТ) към Министерство на вътрешните работи?

- Подавани ли са сигнали против чиновници на СОБТ за охранителни услуги на предприемачи и по какъв начин са били разследвани от отдел “Вътрешна сигурност”?

„ Публикуваме фотографията за верификация от институциите, защото по наша информация защита от чиновници на Министерство на вътрешните работи на частния клуб е имало, освен това за нескончаем интервал “, разяснява Николай Стайков, проверяващ публицист от Антикорупционния фонд.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР