Антикорупционната опозиционна партия "Обикновени хора и независими личности" (ОЛаНо) печели

...
Антикорупционната опозиционна партия "Обикновени хора и независими личности" (ОЛаНо) печели
Коментари Харесай

Антикорупционна партия спечели парламентарните избори в Словакия

Антикорупционната опозиционна партия "Обикновени хора и самостоятелни персони " (ОЛаНо) печели парламентарните избори в Словакия, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирайки окончателните резултати от преброяването на гласовете.
ОЛаНо получава 25,02 на 100 от гласовете, изпреварвайки ръководещата партия "Смер ", подкрепена от 18,29 на 100 от гласоподавателите. Подкрепата за ОЛаНо - придвижване с проевропейски и пронатовски позиции -нарасна през последните седмици заради абсурда с убийството на проверяващия публицист Ян Куциак и годеницата му.
Игор Матович съобщи, че ще беседва с водачите на три други дясноцентристки партии, с цел да образуват държавно управление, което може да има над 90 места в Народното събрание със 150 депутати. Сегашните съдружни сътрудници на "Смер " - ултранационалистите от "Словашка национална партия " и партията на етническите унгарци "Мост-Хид " не съумяха да влязат в Народното събрание.
Не се оправдаха и упованията, че крайнодясната "Народна партия "Наша Словакия " на Мариан Котлеба може да усъвършенства позициите си. Тя получи по-малко от 8 % от гласовете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР