Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) планира да похарчи близо 400 000 лева

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) планира да похарчи близо 400 000 лева
Коментари Харесай

КПКОНПИ дава 400 000 лв. за обучение на служителите си

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) възнамерява да похарчи близо 400 000 лв. за образование на чиновниците си, излиза наяве от оповестени три публични поръчки на мегаоргана. Парите са по оперативна стратегия "Добро ръководство ", разкрива в. "Сега ".

В рамките на първия курс специалистите на комисията ще научат по какъв начин да проверяват корупционни закононарушения от високопоставени чиновници и по какъв метод да опазват и обезпечават имущество. Ще им бъде изнесен и урок по какъв начин се пазят очевидци и податели на сигнали. В образованието, което ще се организира в централата на КПКОНПИ, ще бъдат включени 135-има чиновници на КПКОНПИ. Предвидената сума за семинара е 124 457 без Данък добавена стойност.

Втората социална поръчка е за повишение на експертизата в КПКОНПИ в региона на следствието в интерактивна среда. Служителите ще бъдат осведомени с техниките и средствата за установяването и анализирането на криптовалути и цифрови артикули. Ще бъдат отдадени и в "киберанализа " и "киберразузнаването ". Друга тематика на образованието ще бъде нормативната рамка на законодателството и юриспруденцията, което значи теорията и философията на правото. 45-има курсисти ще научат каква е практиката за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество в други страни от Европейски Съюз и какви са интернационалните документи и стандарти в региона на гражданската конфискация. Двудневният семинар ще коства 118 235 лева без Данък добавена стойност.

Най-дългото образование на служители от КПКОНПИ ще е на тематика "Оценяване на движимо и недвижимо имущество и търговски предприятия ". Уроците им ще продължат три месеца, през които те ще научат да вършат експертни оценки на недвижими парцели, аграрни земи и гори, транспортни средства и сдружения. В семинара ще вземат участие сред 25 и 40 чиновници на КПКОНПИ според от другите тематики. Разходите ще са 72 хиляди лв..

Ръководството на КПКОНПИ постоянно се оплаква, че има дефицит на фрагменти, изключително в териториалните звена на комисията. Според шефа на органа Пламен Георгиев това се дължи на строгия надзор при подбора на нови чиновници. Те правили "тест за интегритет " и не трябвало да имат "никакви тъмни петна ". "Не желая да мисля за корупция в Антикорупционната комисия, това е неуместно ", безапелационен бе Георгиев. В момента той е в отпуск, тъй като се оказа следващият забъркан в абсурда с имотните придобивки на властта.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР