Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е установила конфликт на интереси при

...
Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е установила конфликт на интереси при
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия изчисти Радев за назначението на жена му във ВВС

Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е открила спор на ползи при президента Румен Радев, който в качеството си на пълководец на Военновъздушните сили назначи бъдещата си брачна половинка Десислава Генчева за пиар.

Казусът стана обществено прочут още когато Радев се кандидатира за президент през 2016 година, само че в този момент комисията го е проверила след подаден сигнал.

В сигнала се показва, че са налице подозрения за спор на ползи и облагодетелстване посредством служебно състояние на Радев по отношение на назначение на Десислава Генчева на два щата през 2014 година, макар че вторият подобен - пиар на Военновъздушни сили, по устав би трябвало да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. Освен това Военновъздушните сили са плащали на Десислава Генчева наем на жилище в София, в което е живял с нея и самият Радев.

Според КПКОНПИ няма данни за нарушение на към този момент анулирания Закон за попречване и определяне на спор на ползи.

Десислава Радев е била назначена през 2011 година от генерал-майор Константин Попов като " старши специалист “ в бранш " Финанси ". По времето на Радев, през 2014 година, тя приема с изключение на своите отговорности, да извършва и функционалностите по обезпечаване на активността по връзки с обществеността.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР