Антикорупционната комисия има нужда от човек, който да я ръководи,

...
Антикорупционната комисия има нужда от човек, който да я ръководи,
Коментари Харесай

Петков: Антикорупционната комисия в момента не прави нищо

Антикорупционната комисия има потребност от човек, който да я управлява, тъй че обещанията, които сме дали да се преборим с корупцията да се засилят, сподели министър председателят Кирил Петков, който дружно със стотици Ботеви поклонници от цялата страна, отдаде респект пред паметта на Христо Ботев, неговите четници и починалите за свободата и независимостта на България на връх Околчица.

"Антикорупционната комисия сега не прави нищо и съдружните сътрудници би трябвало да се обединим и да кажем, че е належащо ново управление ", уточни Петков, представен от БГНЕС.

Премиерът не пожела да разяснява дали за ръководител би предложил Бойко Рашков, само че сподели че за момента е удовлетворен от неговата работа и му има огромно доверие.

Кирил Петков произнесе тържествено слово, което бе посрещнато с възгласи на отрицание от група младежи, само че и с овации от походниците от 74-ия Национален туристически поход „ По стъпките на Ботевата чета “ и участниците в Десетата национална среща на детските и юношески парламенти във Враца, които също участваха в митинга, заяви Българска телеграфна агенция.

"В човешката история има доста държавници, управници, някои от тях са предавали Родината си, някои са се нагаждали към мощните на деня, в действителност малко на брой са били подготвени да дадат всичко в името на идеала си и Христо Ботев е измежду тях, а неговият блян е свободата на България ", гласяха думите на министър-председателя.

"Думите на Ботев в прощалното му писмо до жена му споделят всичко: "Ако умра, знай, че след това Отечеството съм обичал най-вече теб ", продължи Кирил Петков.

"Ботев не се е уповавал на идеологии, бил е реалист и не се помирявал с никакви несправедливости “, сподели още министър председателят. Цитирайки думите на публициста Ботев за Русия – "тая мнима защитница на славянството ", която използва радикални средства по отношение на бесарабските българи, той акцентира, че поетът-революционер е същински образец за свободен човек. С Ботевите думи: "Няма власт над оная глава, която е подготвена да се отдели от плещите си в името на свободата и богатството на цялото човечество " министър-председателят приключи словото си, като съобщи, че с такива синове на България ние можем да се гордеем, че сме българи.

Възпоменателният протест стартира с молебен за България, отслужен от Врачанския митрополит Григорий. По традиция ръководителят на националния поход Евгени Филипов рапортува пред министър-председателя и ръководителя на Ботевския учредителен комитет и кмет на Враца Калин Каменов, че най-голямата туристическа демонстрация в страната е протекла обикновено и с висок дух от участниците. Повече от 1 400 възпитаници и туристи от 15 области в страната минаха тази година по стъпките на героичната чета от Козлодуй до Врачанския балкан.

Каменов откри митинга с пророческите Ботеви думи: „ Жив е той, жив е! ", като добави, че поетът-революционер е жив, когато е в сърцата на признателните българи, които помнят и почитат паметта му. „ Само когато сме дружно, можем да покажем, че сме почтени наследници на нашите предшественици “, сподели още кметът на Враца и означи, че по този начин дружно Ботевите походници извървяха дружно пътя на героичната чета, без да се уплашат от жега и дъжд, които са ги съпровождали по 120-километровия им път към Врачанския Балкан. Той приключи словото си, като напомни думите на поета и журналист, че огромните хора вършат дребни работи, а дребните хора правят огромни работи, и съобщи, че дружно ние можем да свършим огромните работи и по този начин да не предаваме паметта на нашите борци за независимост.

Сред формалните лица на всенародното поклонение бяха заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова, народни представители, регионалният шеф на Враца Стефан Красимиров, ръководителят на Общинския съвет – Враца Владимир Христов.

Военнослужещи от врачанския гарнизон отдадоха военни почести пред паметника на връх Околчица, а походници сервираха венци и цветя на благодарност от името на президента, ръководителя на Народното събрание, министър-председателя, политически партии, парламентарни групи и държавни и общински институции и организации. Точно в 12:00 часа сирени възвестиха за три минути всенародното поклонение пред паметта на Христо Ботев и неговите четници и на починалите за свободата на България. Под звуците на сирените в параклиса на паметника митрополит Григорий и свещеници от Врачанска епархия отслужиха „ Трисагиум “- заупокойно църковно служение за падналите героичен за Отечеството.

След митинга министър-председателят Кирил Петков се срещна и беседва с походници и младежи от страната, които вземат участие в Националната среща на детските и юношески парламенти. Той отговори и на въпроси на група от младежката организация на ГЕРБ, които желаеха да схванат по кое време държавното управление ще овладее цените на горивата и инфлацията.

Всенародното поклонение на 2 юни във Врачанския Балкан приключва възпоменателните празнувания „ Ботеви дни-2022 “ във Враца, отдадени на 146 години от подвига на Христо Ботев и неговата чета.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР