Антикорупционната комисия и НАП започнаха проверка на имуществото на Делян

...
Антикорупционната комисия и НАП започнаха проверка на имуществото на Делян
Коментари Харесай

КПКОНПИ и НАП проверяват имуществото на Делян Пеевски


Антикорупционната комисия и Национална агенция за приходите започнаха инспекция на имуществото на Делян Пеевски след обява в проверяващия уебсайт Bird.bg, че някогашният народен представител от Движение за права и свободи е един от българите в интернационалното следствие „ Досиетата Пандора “ и че не е заявил връзките си с три офшорни сдружения.

Bird.bg е част от интернационалното журналистическо следствие. Атанас Чобанов изясни в поредност от изявленията, чеПеевски е един от двамата българи в „ Досиетата Пандора “, припомня БНР.

Според журналиста той не е заявил три офшорни сдружения и по тази причина Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество и Националната организация за приходите би трябвало да стартират инспекции -защо липсва тази информация в декларациите на ексдепутата.

Първа реагира Национална агенция за приходите. Оттам оповестиха, че към този момент е поискана спомагателна информация от Международния консорциум на проверяващите публицисти.

И от Антикорупционната комисия са поискалиинформация-за българските жители в „ Досиетата Пандора “ и за свързани с тях компании.

Специално за Пеевски стартира разбор и параленост на всички заявления за имущество и спор на ползи в качеството му на народен представител от 2013 година досегасинформацията за офшорните сдружения, огласена от Bird.bg.

„ Ще бъде осъществено съпоставяне и с данни за имущество в чужбина, поискани от КПКОНПИ по линия на интернационалния продан “ осведомиха от комисията, ръководена от някогашния основен прокурор Сотир Цацаров, добавя БНР.

Оттам твърдят, че при открито противоречие ще последва цялостна имуществена инспекция, като и дейности по линия на дирекция „ Противодействие на корупцията “.

С прессъобщениеДелян Пеевски разгласи, че информацията за недекларирани офшорни сдружения е погрешна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР