Антикорупционната комисия е запорирала имот на хазартния бос Васил Божков

...
Антикорупционната комисия е запорирала имот на хазартния бос Васил Божков
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия е запорирала имот на хазартния бос Васил Божков – Черепа във Франция


Антикорупционната комисия е запорирала парцел на хазартния необут Васил Божков – Черепа във Франция.

Това е първият случай на възбранен от КПКОНПИ парцел на българин в чужбина.

До това се е станало след решение и на Софийския градски съд, изясни пред Българска телеграфна агенция заместник-председателят на комисията Антон Славчев.

„ Недвижимият парцел съставлява индивидуализирани обекти от комплекс – жилищна постройка и е предмет по гражданско дело за лишаване в интерес на страната на нелегално добито имущество. Пазарната му стойност е в размер на 2 611 228,63 лева “, сподели още Славчев.

По думите му процедурата е протекла редом у нас и в Република Франция, като според френското законодателство е извършено особено производства, съгласно техния Граждански изпълнителен кодекс. То се управлява от нотариус.

В рамките на това произвеждане е доказана законосъобразността и правилността на мярката и е постановено вписването ѝ в Парижката работа по регистрация на ипотеки/възбрани.

„ В ход са няколко идентични процедури в Гърция, Испания и Германия. На този стадий повече данни не могат да бъдат дадени, тъй като рискуваме лицата, против които сме подхванали тези дейности, за вземат нужните ограничения “, изясни още Антон Славчев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР