Антикорупционната комисия да провери депутата Волен Сидеров, искат от Антикорупционния

...
Антикорупционната комисия да провери депутата Волен Сидеров, искат от Антикорупционния
Коментари Харесай

Проверяват Сидеров за конфликт на интереси

Антикорупционната комисия да ревизира депутата Волен Сидеров, желаят от Антикорупционния фонд (АКФ).

В намерено писмо до медиите от АКФ пишат, че са сезирали новия антикорупционен орган за това, че Сидеров не е заявил спор на ползи.

От фонда изясняват, че той е записал комерсиално сдружение през октомври 2017 година, като не е спазил едноседмичния период за неговото обявление. Ако бъде доказано от комисията, нарушаването води до санкция сред 1000 и 3000 лв., както по новия антикорупционен закон, по този начин и по неотдавна анулирания, прецизират от фонда и излагат обстоятелствата, с които разполагат:

На 3 октомври 2017г. Волен Сидеров е станал основател и съучастник в комерсиално сдружение „ Галерия Стил “ ООД с ЕИК 204796970. Видно от информацията, обществено налична в Търговския указател, господин Сидеров има мажоритарен дял от сдружението в размер на 75 дяла (от общо сто). Дружеството е с заявен предмет на активност в региона на търговията с творби на изкуството и свързани с тях действия.

При осъществена инспекция в обществените регистри беше открито също, че последната подадена декларация от народния представител е с дата 28 април 2017 година. “Към сегашния миг тази декларация е непълна и не отразява правилно имущественото положение на народния представител в нарушаване на член 39 от Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество, а по този начин също и в нарушаване на член 15 от Закона за попречване и определяне на спор на ползи (седемдневен период за обявление на промени в обстоятелствата) до неговата отмяна”, се споделя в направения от правния център на Антикорупционния фонд сигнал.

Според юристите на фонда към сегашния миг със своето безучастие Волен Сидеров продължава да реализира състава на административно нарушаване.

В края на предходната година от пресцентъра на партия "Атака " оповестиха, че Сидеров е разкрил своя лична изложба дружно съдружника си и другар Светлин Гугов.

Галерията е наречена "Стил " и се намира на адрес ул. "Граф Игнатиев " 31. Изложените картини в нея ще са под надпис „ Художници без граници”, а концепцията на Сидеров е на обществеността да се покажат произведения на български класици модернисти от международна големина, се прецизира в известието. Сред тях са Жорж Папазов, Жул Паскин, Борис Георгиев, Христо Явашев, Иван Милев и Сирак Скитник.

В изложбата са включени и картини от персоналната сбирка на Сидеров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР