Антикорупционната комисия, чийто шеф е Сотир Цацаров, установи конфликт на

...
Антикорупционната комисия, чийто шеф е Сотир Цацаров, установи конфликт на
Коментари Харесай

Комисията на Цацаров откри конфликт на интереси за 27 000 лв. при шефа на МБАЛ-Велинград |

Антикорупционната комисия, чийто началник е Сотир Цацаров, откри спор на ползи при шефа на МБАЛ-Велинград доктор Жеко Чешмеджиев. Сумата, която КПКОНПИ търси от лекаря, е 26 833 лева Ако решението на комисията влезе в действие, докторът ще бъде освободен като шеф на болничното заведение. 

Лечебницата е общинско сдружение, общината е едноличен притежател на капитала и на друго здравно заведение – „ Медицински център Велинград 2017 “ ЕООД.

Д-р Чешмеджиев е шеф на МБАЛ-Велинград от 2015 година Между него и „ Медицински център Велинград 2017 “ ЕООД през 2018 година и през 2019 година са сключвани цивилен контракти, по силата на които той оказва в центъра профилирана здравна помощ като ортопед–травматолог. Договорът работи и през тази година. Лекарят получава надлежно възнаграждение и в другото лечебно заведение.

Установено е, че на 1 април 2019 година доктор Чешмеджиев през главата на общинския съвет е подписал контракт, с който МБАЛ-Велинград отдава чартърен за период от 5 година на медицинския център пространства в болнична постройка, дружно със съответното съоръжение и техника.

Така съгласно КПКОНПИ лекарят влиза в спор, защото в качеството си на шеф на болничното заведение е отдал чартърен кабинети и съоръжение на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска процедура по контракт.

Комисията откри спор на ползи на обща стойност 14 620 190.96 лева. 

В Софийския градски съд е импортирана искова молба против Т. Ч. на стойност 14 170 428.01 лева Той е с обвиняване от прокуратурата за присъединяване в проведена незаконна група за пране на пари в интервала 2014-2018 година

В Окръжен съд – Плевен са импортирани два желае против В. С. (на стойност 48 598 лева.) и против Я. Я. (на стойност 80 101 лева.). Те са с обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за телефонни измами.  

Иск на стойност 321 063.95 лева е импортиран в Окръжен съд – Стара Загора против Др. Д. Той е с повдигнато обвиняване за това, че като шеф на „ Ю. “ ЕООД – Пловдив е избегнал заплащане на налог добавена стойност (ДДС) в изключително огромни размери.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР