Антидемократични позиции са били заявени на конгреса на крайнодясната партия

...
Антидемократични позиции са били заявени на конгреса на крайнодясната партия
Коментари Харесай

Германското разузнаване: Крайната десница разпространява теории на конспирацията

Антидемократични позиции са били декларирани на конгреса на крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " през миналия уикенд, оповестява немската организация за вътрешно разузнаване, съобщи ДПА.

Шефът на службата, чието публично име е Федерална работа за отбрана на конституцията - Томас Халденванг, сподели за ДПА, че по време на селекцията на претендентите на партията за изборите за Европарламент следващата година са били " популяризирани десни екстремистки тайни теории ", съобщи Българска телеграфна агенция. Пълната листа от претенденти и предизборната стратегия на партията към момента не са подготвени, посочи Халденванг.

" Независимо от това е явно, че хора, които в предишното са привлекли вниманието с позиции, несъвместими с основите на нашия либерален ред, ще бъдат част от групата на " Алтернатива за Германия " в новия Европейски парламент ", сподели той.

Представители на някогашния по-умерен лагер в партията на процедура не са играли никаква роля при определянето на еврокандидатите през миналия уикенд. " Вместо това разнообразни претенденти изложиха десни екстремистки тайни теории, като да вземем за пример по този начин наречената " огромна подмяна ", сподели още Халденванг, като има поради теорията за предимство на бялата раса.

Според социологическите изследвания 20 % от гласоподавателите в Германия дават поддръжката си на партията, някои от чиито районни клонове са избрани като екстремистки от вътрешното разузнаване и са под настоящо наблюдаване. " Алтернатива за Германия " счита да се показа на изборите за Европарламент през юни следващата година с листа от 30 претенденти. Сега партията има девет места в 705-членния Eвропейски парламент като част от крайнодясната група " Идентичност и народна власт ".

Конгресът на " Алтернатива за Германия " стартира предишния уикенд и ще продължи през този уикенд.

Предизборната стратегия ще бъде огласена сега, в който се изберат претендентите за листата. Повечето от представителите на " Алтернатива за Германия " са за свеждане на ролята на Европейския съюз до стопански съюз, или за това Германия напряко да напусне Европейски Съюз, както го направи Англия, отбелязва ДПА.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР