Антибиотикът не лекува вирусни инфекции – никакви, по никакъв начин.

...
Антибиотикът не лекува вирусни инфекции – никакви, по никакъв начин.
Коментари Харесай

Очакват се грипни епидемии в страната, но антибиотикът няма да помогне

Антибиотикът не лекува вирусни инфекции – никакви, по никакъв метод. Ако признаците продължат по-дълго, това е симптом на бактериална зараза, тогава може, само че единствено в случай че е изписан от доктор, а не без да пита. Това съобщи Ангел Кунчев, основен държавен здравен шеф, в предаването " Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му болните в страната не престават да се усилват и в идващите 2-3 седмици може да се стигне до зараза в някои области в страната.

Най-разпространеният вирус сега е Н1. При него се следят нормалните признаци - изнемощялост, температура, главоболие. " Толкова мощно се усеща, че не сте добре, че желаете да си останете у дома. Това е и целесъобразно ", изясни Кунчев.

Студеното време оказва въздействие и на сърдечните заболявания - следят се исхемични офанзиви, сърцетуптене, високо кръвно, съдово болните имат болки и стягане, споделя кардиологът Анна Николаева. " Огромен прилив на пациенти има, което е обикновено, изключително след празниците, когато нарушаваме диетата, има скупчване на доста хора на едно място ", твърди тя.

Не единствено болните, само че и здравите са застрашени – изключително тези които са с заболели в фамилията или със захарен диабет, с рискови фактори. Точно в този момент може да се разбере, че имат високо кръвно да вземем за пример.

" Хубаво е да се ревизира заран и вечер кръвното, в случай че имаме непрекъсната терапия. Зимата имаме потребност от по-интензивна терапия. Болки в сърдечно-съдовата област може да е и разследване на простуда, на стрес ", изясни Николаева и посъветва възрастните хора и тези с хронични болести да не излизат заран рано, тъй като тогава е пикът на тези болести, а температурните разлики са прекомерно огромни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР