“Антарес ООД успешно реализира договор за безвъзмездна финансова помощ (ДБФП)

...
“Антарес ООД успешно реализира договор за безвъзмездна финансова помощ (ДБФП)
Коментари Харесай

Антарес ООД успешно реализира проект по ОП Иновации и конкурентоспособност 2014-2020

“Антарес " ООД сполучливо осъществя контракт за безплатна финансова помощ (ДБФП) BG16RFOP002-3.004-0113-C01 " Внедряване на сложно новаторско софтуерно решение за възстановяване на ресурсната успеваемост при производството на принадлежности за боядисване в " Антарес " ООД “ по Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност “ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване. Постигната е общата цел на плана за стабилно повишение на конкурентоспособността на “Антарес " ООД, а като общ резултат от реализацията на ДБФП е усъвършенствана ресурсната успеваемост и нараснал индустриален потенциал на сдружението.

Иновативното сложно софтуерно решение за възстановяване на ресурсната успеваемост при производството на принадлежности за боядисване, което " Антарес “ ООД сполучливо внедри посредством реализацията на ДБФП, съставлява процесова иновация в производството на продуктовата гама валяци за боядисване на сдружението. По създание нововъведението се състои в автоматизирано произвеждане на валяци за боядисване с газово инжектиране при производството на пластмасови съставни елементи и монтиране на техническо покритие към пластмасова тръба посредством екструзия на разтопен промеждутъчен пласт.

Иновацията комбинира в себе си следните основни усъвършенствания на разнообразни стадии в индустриалния развой:

- Шприцоване на пластмасови елементи с понижено вложение на суровина в размер на 38%, като се резервират всичките им характерности (качество, размер, цвят и форма). Благодарение на новаторската технология на шприцоване с инжектиране на азот, по време на шприцоване се запълват единствено 2/3 от шприц-формата, а останалият размер се уплътнява посредством експандиране на материала вследствие газовата инжекция. Като непосреден краен резултат това води до сензитивно понижаване на вложената пластмаса при производството на единица артикул.

- Чрез внедряване на машини за монтиране на техническо покритие към пластмасова тръба посредством екструзия на разтопен промеждутъчен пласт се обезпечава здрава физическа връзка сред основата на техническото покритие и повърхността на тръбата. Това способства за удължение на експлоатационния живот на готовия артикул, като отстрани опцията залепването да бъде компрометирано от всевъзможен тип разредители. Здравата физическа връзка сред покритие и тръба подсигурява, че по време на работа няма да се отделят влакна от техническото покритие и да останат върху боядисваната повърхнина. В индустриалния развой това новаторско решение се отразява като елиминиране на полутечен пропан-бутан и бутилиран механически О2 и понижаване на вложените материали (техническо покритие) в размер на 25%.

Посочената иновация има за собствен резултат понижаване на суровините за произвеждане на единица артикул, понижаване на отпадъците на единица подготвена продукция, понижаване на употребяваната вода в индустриалния развой, елиминиране на потреблението на ОХВ по време на производството, както и увеличение на експлоатационните качества на готовия артикул.

Успешната реализация на Договора за безплатна финансова помощ от страна на “Антарес " ООД е доказателство за устрема и резултатите на сдружението за стабилно повишение на конкурентоспособността и на индустриалния му потенциал.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР