Антъни на Бразилия отпадна от националния отбор заради обвинения в домашно насилие

...
Футболистът на Манчестър Юнайтед Антони Матеус дос Сантос, популярен като
Коментари Харесай

Футболистът на Манчестър Юнайтед Антони Матеус дос Сантос, популярен като Антони, беше отстранен от националния отбор на Бразилия поради обвинения в домашно насилие.

„В резултат на фактите, които излязоха наяве в понеделник (04/09) с нападателя на Манчестър Юнайтед Антони и които трябва да бъдат разследвани … спортистът беше уволнен от Seleτao,“ CBF, бразилската футболна федерация , се казва в изявление в понеделник.

За да замени 23-годишния играч, треньорът Фернандо Динис извика Габриел Жезус от Арсенал, който беше предварително избран от списък с 36 играчи, изпратен до ФИФА.

Бразилия се готви за квалификациите за Световната купа срещу Боливия и Перу.

Местните медии преди това съобщиха за обвиненията – направени от бившата приятелка на Антони Габриела Кавалин – за физическо нападение.

Според спортния портал Globoesporte, случаят вече е бил обект на полицейско разследване, когато Антони е бил извикан в отбора, но съдържанието на някои от обвиненията все още не е било публично оповестено.

Играчът отново отрече обвиненията в Instagram в понеделник, заявявайки, че е „жертва на фалшиви обвинения“.

„Мога спокойно да потвърдя, че обвиненията са неверни и че доказателствата, които вече са представени и които ще бъдат представени, ще покажат, че съм невинен“, каза Антоний.

Отричането дойде, след като бразилската преса публикува съобщения в WhatsApp между Антони и Кавалин, в които се твърди, че играчът е заплашвал бившия си партньор.

Петкратните световни шампиони Бразилия ще се изправят срещу Боливия на 8 септември и Перу на 12 септември в началните си квалификации за Световното първенство през 2026 г. в Канада, Мексико и Съединените щати.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР